Ton van de Ven en de Wonderbaarlijke Geschiedenis van de Efteling - 18 (einde)

 

 

- pagina 18 van 18 -
Ga direct naar:
      1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11       
12  13  14  15  16  17  18

 

 


e directeur hoorde de kabouter echter niet en ging verder: ‘Mijn excuses aan iedereen aan wie ik heb zo heb getwijfeld. Ik ben blij u te melden dat ik mijn twijfels opzij heb kunnen zetten. Welkom, nieuwe bewoners en ik hoop dat jullie veel plezier zullen hebben in jullie nieuwe huizen. Graag zetten wij het werk voort dat de heer Pieck opgestart heeft.’ Er werd luid geklapt door de aanwezigen.
‘Samen met mij’, voegde Efteling er stilletjes aan toe.
De directeur richtte zich tot mij:‘Mijnheer Van de Ven, heeft u hier misschien nog iets aan toe te voegen?’.
Maar ik schudde mijn hoofd. Ik treed niet zo graag in de publiciteit, dat werk laat ik liever aan anderen over. Maar Efteling duwde me naar voren.
Hiermee dwong de kabouter me om wat te zeggen: ‘Ik… euh… ik heet de nieuwe bewoners van het sprookjesbos allemaal van harte welkom. Ik hoop dat u allemaal nog veel plezier zult beleven hier en dat u nog lang zult blijven. De rest van de aanwezigen wens ik veel plezier bij de kennismaking.’ Opnieuw werd er geklapt en ook werd er flink gejuicht. Ik ging weer wat naar achteren staan. De ceremonie was voorbij en de nieuwste sprookjesbosbewoners konden naar hun huisjes. Er werd al flink onderling kennis gemaakt. Mijn taak was wederom met succes volbracht.
Efteling kwam nog even naar me toe. ‘Ton, ik wil je even bedanken.’
‘Voor wat?’, vroeg ik de kabouter, ‘Het was aangenaam werk en ik heb het graag gedaan’.
‘Gewoon, voor alles. Het is fijn te weten dat er toch iemand is die ons helpt met het verwezenlijken van onze dromen’.
‘Ach’, zei ik, ‘Dromen kunnen bedrog zijn, maar ik denk dat eenieder toch wel in staat is om de dromen die hij heeft zelf te sturen…’
‘Dat is zeker’, zei Efteling tegen me. ‘Dat is zeker.’
 

Huis van de Vijf Zintuigen -|- Tekening: Ton van de Ven - De Efteling

 

Dit verhaal is gebaseerd op gebeurtenissen en karakters uit het in 1982 door Martine Bijl geschreven boek ‘Anton Pieck en de wonderbaarlijke geschiedenis van de Efteling’.
 

  

 

 

Tekst: Jorn van de Wetering. Tekeningen: Ton van de Ven. Foto's en Scans: Friso Geerlings en Bram Elstak