Reizenrijk-banner -|- Banner: Bram Elstak - Foto's: Friso Geerlings - (c) Het WWCW 2003

 

Het Reizenrijk is altijd al een vreemde eend in de bijt geweest. Er is hier eigenlijk geen enkele attractie te vinden die echt helemaal lijkt te passen in de algememe Eftelingstijl. Toch brengen veel bezoekers graag een deel van hun dag in de Wereld Vol Wonderen door in dit parkdeel. Niet meer weg te denken attracties als het Carnaval Festival, de Pagode en de Gondoletta hebben hun sporen verdiend. En zelfs de peperdure flop Vogel Rok kan van tijd tot tijd op een goedkeurend knikje richting de immer-het-Reizenrijkplein-afspeurende legendarische vogel rekenen.
De toiletten van Reizenrijk zijn allemaal op een steenworp afstand van elkaar te vinden. Ze liggen stuk voor stuk in het aaneengesloten complex (van het Valies tot aan de Ballonvaarder) aan het Reizenrijkplein. De meest bijzondere toiletgroep van Reizenrijk is de erg onbekende en vaak heerlijk rustige achterin restaurant De Ballonvaarder.
Van een dergelijk controversiŽel rijk als het Reizenrijk kunnen we natuurlijk verwachten dat er ook op toilet gebied best wat slechts te vertellen is, en ja hoor: het Reizenrijk laat ons ook qua toiletflops niet in de steek door de aanwezigheid van de Carnaval Festival toiletten.

Toiletaanduidingen heeft het Reizenrijk niet veel te bieden. We vinden op het plein voor Vogel Rok een mooi bord dat uitgevoerd is in de stijl van deze attractie, maar dat is dan ook zowat het enige.

 
De Ballonvaarder - Boven De Ballonvaarder - Achterin Carnaval Festival
 
 

Toiletaanduidingen in het Reizenrijk

Aanduiding Reizenrijk  -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001

Aanduiding Reizenrijk  -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001

Aanduiding Reizenrijk  -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001