Reizenrijk - De Ballonvaarder (Boven)  

 

 
Deuren Ballonvaarder boven -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001

Wanneer men bij het eetgelegenhedencomplex binnenkomt dat zowel restaurant De Florant en zelfbedieningsrestaurant De Globetrotter herbergt, komt men in een bijzondere hal. Wanneer de bezoeker hier naar boven kijkt ziet hij of zij een uiterst vreemde decoratie. Het lijkt alsof in deze hal een heteluchtballon recht door het dak van het café-restaurant is gegaan. De hal zelf is uiterst fraai gedecoreerd. De spijlen in de trapleuning en de ballustrade op de eerste verdieping zien er uiterst fraai uit. Op de muren zijn wolken geschilderd en op een bruin bordje staat in witte letters aangegeven dat de toiletten zich boven bevinden. Wanneer de bezoeker de trappen bestijgt ziet hij, wanneer hij boven is, links schuin achter hem een van de kleinste toiletblokken van de Efteling. Deze toiletten zijn duidelijk niet gemaakt om grote hoeveelheden bezoekers te verwerken. Dit is ook niet zo’n bezwaar, aangezien zowel de toiletten van Carnaval Festival als de toiletten achterin het gebouw, die op hun beurt wel zeer uitgebreid zijn, zich op een steenworp afstand van deze toiletten bevinden. Het zijn de enige toiletten in het park zijn die zich niet op de begane grond bevinden. Dit zal ook de reden zijn dat hier, waarschijnlijk uit praktische overwegingen, geen invalidentoiletten gemaakt zijn. De raampjes van de toiletten kijken uit op een groot gebouw. Het betreft hier de attractie Vogel Rok, die in 1998 geopend werd. Tijdens de bouw hiervan boden deze toiletten ook een prima gelegenheid voor de bezoeker om de werken aan deze attractie op de voet te volgen, vanuit de raampjes was immers de constructiesite prima zichtbaar. Nu ziet de bezoeker enkel nog de trappen voor de nooduitgangen en de kale, niet gethematiseerde zijkant van deze overdekte achtbaan.

Over het algemeen zijn deze toiletten vrij rustig. Ze zijn te vinden op de eerste verdieping van het café-restaurant dat zich tegenover Monsieur Cannibale bevindt, rechts van Vogel Rok. Voor mensen wiens maag het geweld van deze attractie niet aankan, liggen deze toiletten het meest dichtbij. Vanaf de trap kom je eerst de damestoiletten tegen en daarna de herentoiletten. In- en mindervaliden kunnen terecht bij het toilettenblok achterin de grote zaal van de Globetrotter, waar zich ook de babyroom bevindt.
 

Aanduiding heren Ballonvaarder boven -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001

Aanduiding dames ballonbaarder boven -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001

statistieken

  man vrouw
 Zeep

1

1
 Roldoek nvt nvt
 Droger 1 1
 Wastafel 2 2
 WC 1 3
 Urinoir 4 nvt
 Urinoir Jr. nvt nvt

Invalidentoilet: Nee
Babyroom: Nee

 

Toiletten boven bordje -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001

Trap Ballonvaarder -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001

We worden op de aanwezigheid van een tweetal toiletgroepen in de Ballonvaarder gewezen door middel van dit bordje. Misschien komt het door het feit dat 'toiletten boven' zo veel groter aangegeven staat dat vrijwel elke bezoeker voor deze toiletten kiest?
De trap naar de toiletten op de bovenverdieping doet statig aan. Bij Wondermeetings willen onderaan deze trap nogal eens opstoppingen van op Dhr. Lex Lemmens wachtende Wonderchatters ontstaan.


Overzicht Ballonvaarder -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001
 

De Ballonvaarder (Boven) is te vinden in het gebouw De Ballonvaarder, direct naast Vogel Rok. Geopend tijdens de Winter Efteling. Minst druk: vroeg in de ochtend en later op de dag. Intensiteit: matig