Attracties - Holle Bolle Gijs - Slikt van alles door zijn keel
 

De Rubriek der Gijzen; een wat vreemde eend in de bijt, zo tussen al die grote Efteling-attracties. Er is veel te vertellen over deze bijzondere bewoners van het sprookjespark. Dat is al een wonder op zich, want welk park heeft nu werkelijk interessante afvalbakken? De familie Gijs bestaat uit nogal wat curieuze kostgangers. Snurkende slokops en gorgelende visjes, commanderende boekaniers en een olijke tweeling: samen vormen ze door het park een keten van prachtige ontwerpen en originele ideeŽn. Met genoegen staken wij van het WWCW dan ook wat tijd in het onderzoeken en ordenen van de geschiedenis van Gijs in Kaatsheuvel, opdat het verhaal dat de Gijzen samen vertellen voor eenieder altijd te volgen zal zijn.

Voor "Holle Bolle Gijs - Slikt van alles door zijn keel", oftewel de Rubriek der Gijzen, werd gebruik gemaakt van de volgende bronnen: De Efteling - Kroniek van een Sprookje, H. Vanden Diepstraten. Anton Pieck en de Wonderbaarlijke Geschiedenis van de Efteling, Martine Bijl. Mam, een Duppie voor de Kip?, Andrť Sonneville. Veertig jaar Efteling - deel I t/m VI, Anton Pieck Club. Het Sprookje van de Efteling , Bob Venmans. Peter Reijnders - Biografie, Rob Smit. Rijmpjes en Versjes uit de Oude Doos, S. Abramsz. Efteling Spreekbeurtpakket, Redactie Efteling. FinanciŽle jaarverslagen de Efteling b.v. De verklarende teksten in het Efteling-museum, Redactie Efteling. Muziekalbums van de Efteling. De archieven van Wonderchat en Eftelist, door tientallen schrijvers en hun observaties. Het Wondere Wereld Web, Erwin Taets e.a. Met dank aan die Efteling-intimi en (oud-)medewerkers die, anoniem of niet, bijdroegen aan de informatie in deze rubriek. Deze rubriek werd in het voorjaar van 2007 geschreven.

 
Elke Gijs heeft in deze rubriek, net als de sprookjes in het Sprookjesbos, zijn eigen pagina gekregen. Deze zijn samengebracht in de Stamboom der Gijzen. Daarnaast is een aantal onderwerpen in het algemeen opgepakt, om zo steeds een speciaal aspect van het Gijs-dom onder de aandacht te brengen. Wie dit alles leest, bekijkt en beluistert kan met trots zeggen: ja, ik hťb gehoord van die hollebolle wagen, waar die hollebolle Gijs op zat!
 
 
- Klik om het "Rubriek der Gijzen" WWCW-subteam te zien.