Anderrijk-banner -|- Banner: Bram Elstak - Foto's: Friso Geerlings - (c) Het WWCW 2003

 

Het Anderrijk biedt plaats aan een groot aantal topattracties die voor het grootste deel in de “Bouwen Bouwen Bouwen”-periode van het park zijn neergezet (van eind jaren ‘70 tot halverwege jaren ’80). Zo vinden we hier Fata Morgana, het Spookslot en de Piraña. Sinds 2002 is ook de controversiële attractie Pandadroom in Anderrijk te vinden.
Het kan geen toeval zijn dat juist de
twee mooiste projecten binnen Anderrijk beschikken over een toiletgroep. Waarschijnlijk drinkt creatief directeur Ton van de Ven (verantwoordelijk voor twee van de drie getoiletteerde attracties in het parkdeel) tijdens het lange ontwerpproces van de schitterend gethematiseerde attracties in Anderrijk menig kop koffie, en denkt daardoor als vanzelf aan het toevoegen van een toiletgroep.
De toiletgroepen van Anderrijk zijn allemaal van heel aardig niveau. Hoewel het Anderrijk het zonder de aanwezigheid van echte toppers zoals het Marerijk die heeft moet stellen, staat daar tegenover dat er ook eigenlijk geen enkele slechte toiletgroep te vinden is.
De laagste score die we hier kunnen optekenen is nog altijd 2 sterren.

De bezoeker van Anderrijk die op zoek is naar een toilet kan zijn weg vinden door middel van een aardig aantal heel acceptabele aanduidingsborden. Slechts het gebied tussen de Piraña en Bob moet het doen met wat minder aanduidingen.

 
Fata Morgana Het Spookslot Pandadroom
 
 

Toiletaanduidingen in het Anderrijk

Aanduiding Anderrijk  -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001

Aanduiding Anderrijk  -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001

Aanduiding Anderrijk  -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001