Een Winters Weerzien

 
 

 
Een Winters Weerzien - Logo -|- Foto: Friso Geerlings 2001 - Edits: ©  Het WWCW 2003
 

Wanneer de koude wind door de kale en bevroren takken van het Sprookjesbos waait en Pieck-kabouters (de goede dus, met slappe muts) hun warme handgebreide sjaals om doen, is het tijd voor het fenomeen “Winter-Efteling”. Het is een tijd waarin de Oud-Hollandsche sfeer meer dan ooit tevoren de boventoon voert in ‘t park en ‘vermaeck van vroegher ende heeden’ op elke hoek te vinden is. De belangrijkste zaken die de Winter Efteling typeren als een evenement van gezellige kneuterige lieftalligheid zijn te verdelen in drie categorieën: decoraties, winterse attracties en veel, heel veel entertainment.

Wanneer de zo geliefde tijd van ijspret en wintertenen is afgelopen, is het fijn dat die bijzondere periode van het jaar kan worden herinnerd en gekoesterd in ieders warme Efteling
-hart. Immers, het is na de Winter Efteling even afzien tot de opening van het park voor het nieuwe groene zomerseizoen. Speciaal om deze periode te overbruggen, of om later in de zomer nog eens terug te blikken naar die koude tijd van regen en ijs, biedt het Wonderlijke WC Web alhier een Winters Weerzien van weleer. Om van te klappertanden!

In deze rubriek worden de zeven afgelopen edities van de Winter Efteling (en in de toekomst uiteraard ook de edities die nog volgen) tot in de details bekeken en (waar nodig) bekritiseerd of geprezen in de drie hierboven genoemde categorieën. Kies een categorie (door te klikken op één van de plaatjes hieronder) en vervolgens een wintereditie. Breng ook een bezoek aan onze twee kleine winterrubrieken (Een Laafse Winter en Winterse Wallpapers), waar foto's een ieder terug zullen voeren naar de mooiste winterdagen die de Efteling ooit zijn overkomen.

Laat de herinnering van warme witte chocolademelk, besneeuwde huisjes, winterse klanken en ijskoude vingertoppen alhier weer tot u keren. En dat het hele jaar door, comfortabel en wel vanuit uw eigen huys!

Een Winters Weerzien is permanent in aanbouw. Stukje bij beetje zal hier een totaalbeeld ontstaan van de Efteling onder haar witte winterkleed.

Decoraties - Logo -|- Foto: Friso Geerlings 2001 - Edits: ©  Het WWCW 2003

Extra attracties - Logo -|- Foto: Friso Geerlings 2002 - Edits: ©  Het WWCW 2003

Entertainment - Logo -|- Foto: Friso Geerlings 2002 - Edits: ©  Het WWCW 2003

 

Een Laafse Winter                 Winterse Wallpapers


Algemene Winter-Efteling-informatie -|- Logo: Friso Geerlings © Het WWCW 2003

 
Een Winters Weerzien © 2002-2006
 |  Teksten: Ramon Heeren & Friso Geerlings. De foto's bij de verschillende artikelen zijn gemaakt door Friso Geerlings of Bram Elstak tenzij anders is aangegeven in de hints van de plaatjes. De achtergrondmuziek bij deze pagina is een fragment van de muziek die tijdens de Winter Efteling langs een groot aantal paden en in een aantal attracties en horecapunten van het park te horen is.