Pardoes de Tovernar - Index

 
 

Pardoeslogo -|- Tekening: Bram Elstak - Edits: Friso Geerlings - Het WWCW 2002

Tekening: Bram Elstak / WWCW 2002

 
"Nou, ik was samen met Vogel Rok een vlucht aan het maken, gisteravond. Alles ging goed, we gingen hoger en hoger, maar ineens begon Rok te krijsen en toen werd alles donker. Normaal zie ik altijd die prachtige groene stralen waar hij je tijdens zijn vlucht langs leidt, nu zag ik niets. Rok ging harder en harder vliegen en ineens viel hij neer. Het is verschrikkelijk. Djinn heeft hem naar Fata Morgana gedragen en daar ligt hij nu op het plein te rusten, terwijl de tovenaar probeert hem weer wakker te krijgen. Hij is in een nogal diepe slaap."
Pardoes verschrok bij het horen van dit nieuws. "Kom, kom, we gaan op weg. Naar Fata Morgana."
 
 
ardoes de Tovernar™, mascotte van de Efteling® en hoeder van de sprookjes, komt van de planeet Symbolica™. Een goudglanzende, vreedzame planeet in de schaduw van ons eigen zonnenstelsel. Pardoes™ is een ijverige leerling geweest van de Grootmagister™, de machtigste en meest wijze tovenaar van Symbolica™ en kan, met behulp van zijn Tovertwinkels™ en de kennis uit de ontelbare Weetboeken™ in zijn Sterrenkamer™, heel wat lastige zaken tot een goed einde brengen. De vijanden van Pardoes™ zijn de gemene en luie Pantagor™ en zijn slijmerige sidekick Rattar™ de rat. Natuurlijk beleeft Pardoes™ heel wat wonderlijke avonturen met zijn vrienden Paddeltje™ en Pietertje Muis™. En hij heeft zelfs een vriendinnetje: Pardijntje™, ook wel bekend als prinses Pardina™, dochter van de koning van het Hartenhof™. Een aantal van die avonturen kun je hier, op het Wonderlijke WC Web®, lezen. Veel plezier, en tot Twinkels!
 
Ga naar: Pardoes de Tovernar en het Verdwenen Licht Pardoesverhaal 2 - ooit, op het WWCW Pardoesverhaal 3 - ooit, op het WWCW

Pardoes de Tovernar, Pardijntje (prinses Pardina), Paddeltje, Pardotje, Pietertje Muis, Belletje Bel, Pardoma, Pantagor, Rattar, Symbolica, De Grootmagister, De Hartenhof, De Sterrenkamer van Pardoes, Ene Rik, Hibau, Eureka, Weetboeken, Het Boek der Zeven Waarheden  en Tovertwinkels  zijn allemaal of tenminste voor een deel geregistreerde handelsmerken van de Efteling B.V. te Kaatsheuvel. Oorsprokelijk werden ze bedacht door Henny Knoet. Het WWCW gebruikt de genoemde personages en Pardoes-begrippen slechts voor het vormen van eigen avonturen die aansluiten op de bestaande Pardoes-litteratuur (in de vorm van strips, cdroms, etc etc).

    Verhalen: Jorn van de Wetering
    Tekening: Bram Elstak
    Vormgeving: Friso Geerlings

Het geluidseffect dat te horen is als achtergrondgetwinkel bij deze pagina betreft, zoals de ware Efteling-liefhebber zonder twijfel al lang zal weten, het muziekje dat ieder kwartier weerklinkt uit het Pardoesbeeld op de Pardoespromenade. Het verscheen onder andere op de CD "Het Jubileumgeschenk van Pardoes de Tovernar".