Efteling-attracties - Wandelen, varen, rijden, vliegen, dromen...

 

Anderrijk Marerijk Reizenrijk Ruigrijk Uitrijk Efteling Attracties - Logo -|- Logo: Bram Elstak  © Het WWCW 2003

Wandelen, varen, rijden, vliegen: de wereld van de Efteling.
Zo luidt het onderschrift bij een mooie overzichtsfoto van de Siervijver, ergens in een fotoboekje uit de late jaren '80. Vooraan rijdt de Stoomtrein en wat verderop varen de Gondoletta's terwijl bezoekers langs de oever van de vijver wandelen. In de verte zweeft de Pagode majestueus boven het park. De Efteling in een notendop.

Ook deze rubriek poogt een overzicht te geven van de wereld van de Efteling. De toiletgroepen en eetgelegenheden presenteerden we u al eerder, als stevig, hapklaar 'voorafje', of 'prelude', zo u wilt. Hoog tijd voor het echte werk: de attracties van het Kaatsheuvelse Sprookjespark.

Kies één van de rijken uit het overzicht op deze pagina, en lees meer over de grote trekpleisters van de betreffende parkarealen. Historie, techniek, curiosa en weetfeitjes: in een mix van een beetje dit en een beetje dat komen ze per attractie allemaal in meer of mindere mate aan de orde. Het geheel is nog lang niet compleet, maar ooit, ja ooit zal het dat zijn. Voor nu nodigen we U met plezier uit vast te bekijken wat gereed is. En tot een volgende maal, op het Wonderlijke WC Web.

Informatie over de specifieke winterattracties van de Efteling is te vinden in onze ijskoude rubriek 'Winters Weerzien'.
 

Den Vergulde Balans

Voor hen die de indeling in rijken niet kunnen waarderen biedt het WWCW uiteraard soelaas; bezoek de alternatieve index 'Den Vergulde Balans', alwaar de attracties op een gulden schaaltje gewonen zijn...

 

 

Efteling-attracties © 2001 - 2003 Het Wonderlijke WC Web