Een Winters Weerzien - Extra attracties

 
 

Extra Attracties - Logo -|- Foto: Friso Geerlings 2002 - Edits:   Het WWCW 2003


 

  


 

Geen gegil vanuit de Python, geen geschreeuw vanuit de Halve Maen. Geen vrolijk rammelende Pegasus of bliep-bliepende Game Gallery: 's winters baadt het Ruigrijk nog voor een groot deel in een rust die de Efteling de afgelopen vijf decennia altijd heeft gekenmerkt in de periode van koud weer, stamppot op tafel en een hele reeks van feestdagen. Terwijl in de rest van het park de meeste attracties tijdens de Winter-Efteling volop draaien de verwarming een tikje hoger dan normaal
liggen de Eftelingse adrenaline rides in Oost er doods en stil bij.

Wie echter goed luistert hoort wl een aantal andere geluiden in het park. Juist geluiden die we in de zomer weer nergens kunnen bekennen: het geschraap van schaatsen, geglibber van glijbanden en het slippen van skis. Tenminste, als het geluid van joelende kinderen daar niet bovenuit komt natuurlijk. Het zijn de typische geluiden van de Winter-Efteling. Want hoewel een aantal attracties tijdens de winter dommelt in een slaapje tot de eerstvolgende lentezon hen weer tot de plicht van vermaeck voor het hele gezin roept, is het attractieaanbod allerminst beperkt. De plaats van de slapende zomerattracties binnen het hele attractieassortiment wordt zonder gemok of gesikkeneur overgenomen door meer winterse plezierplekken. Hele attracties worden in tijdelijke onderkomens van tentdoek en trus, of op basis van de fundamenten van trouwe zomerdienders, uit de grond gestampt. Dit alles tot groot genoegen van het volk, dat dan ook in grote getalen de winterse attracties van de Efteling komt bewonderen.

Benieuwd wat er dan allemaal wel niet te doen is aan extra attracties, daar in die Winter-Efteling te Kaatsheuvel? Kies met behulp van de vaandelknoppen hiernaast een Winter-Efteling-editie voor een overzicht van extra attracties in een bepaalde winter.