WWCW-wapen -|- Scan: de Versamelaer - Edits: Het WWCW 2001

 
Beste menschen, komt verder en weest niet bevreesd. Laat ons u van uw last ontdoen, dan geniet ge van deez' site nog het meest.
Het Wonderlijke WC Web; al meer dan een jaar lang alles over de toiletten van de Efteling, maar ook: reviews, verhalen, horeca, muziek en natuurlijk nog veel meer.

 Het Wonderlijke WC Web - De Schoonste van het Land
 - anno 2001 -
 

 

 
31-8-2003 Zij die de afgelopen maanden oeverloos gezeurd hebben om updates van de horecaprijzen kunnen opgelucht ademhalen: de horecarubriek is bij deze geheel geupdate met de prijzen van 2003. Mocht je menen dat deze update te laat komt hoef je niet in de pen te klimmen; onze site is immers geen prijzencatalogus. De liefhebbers vinden ook de prijzen van vorig jaar nog terug door op het schildje onder de prijslijst te klikken.

24-8-2003 Met nog slechts één Zomeravond te gaan en zo hier en daar zelfs al naar herfsttinten verkleurende bomen in het park, lijkt de zomer haar langste tijd gehad te hebben in Kaatsheuvel. Jammer, zo'n mooie zomer kan je niet meenemen. Het WWCW wel, en daarom hebben we –in goede WWCW-traditie– de zomer in het Lavenlaar op foto's vastgelegd en voor iedereen zichtbaar gemaakt. Elke foto is 'n stukje verhaal, om zo het hele verhaal van de zomer van 2003 voor altijd te onthouden. Klik door naar de Toverlantaern via het icoon hierboven of het hoofdmenu-item Varia.

19-8-2003 Waarde lezer, bent u reeds voldoende op de hoogte van het gepeupel van de Kaatsheuvelse blaasbuizen of niet? Welnu, in elk geval werd ons gisteren middels een brief bekend dat de saga in 't park verre van compleet blijkt. Wederom ontvingen wij namelijk een schrijfsel van een briestend pierement. Dit keer was het echter niet zomaar een orgel, maar het machtige en oude Gavioli-orgel zelve dat een duit in de duitenbak deed. Lees het zoals gebruikelijk in de Brievenrubriek onder het hoofdmenu-item Varia.

14-8-2003 Terwijl u allen vast en zeker al Yo-Ho'end achter de PC zit presenteren wij van het WWCW eveneens een muziekaal hoogstandje, maar dan niet in Disneyeske piraten- maar in Kaatsheuvelse sprookjesstijl. Sprookjesplaat nummer vijf is namelijk zojuist toegevoegd aan de Muziek-rubriek van deez' site, klaar om gelezen en beluisterd te worden door een ieder die daar vreugde in schept. Klik snel op Muziek in het hoofdmenu.

10-8-2003 Vandaag heeft het WWCW-team weer eens het genoegen om u een geheel nieuwe toiletrecensie te mogen aanbieden. Enige tijd geleden openden namelijk de toiletten van het Efteling-theater hun deuren, waarmee deze groep de tweede nieuwe toiletgroep werd die tijdens het bestaan van het Wonderlijke WC Web het levenslicht en spoelwater zag. Klik snel door naar WC's in het hoofdmenu, en kies dan voor Uitrijk in het submenu. Tis slechts een kleine boodschap!

5-8-2003 Het WWCW beschikt vanaf vandaag over een splinternieuw gastenboek, voorzien van de nodige specifieke WWCW-snufjes. Net als Fata Morgana volledig in eigen huis ontwikkeld, en derhalve uniek op de wereld. Gaat het allen snel zien, en laat indien gewent een berichtje achter via gastenboek, hiernaast  in het hoofdmenu.

27-7-2003 Na een korte vakantie is de Toverlantaern weer terug met een hele nieuwe serie foto's. Ook deze keer weer is een specifiek onderwerp gekozen. Het sprookje van vandaag én de bekendste figuur daaruit maakt al jaren deel uit van de echte oernostalgische kern van het Efteling-schap. Het WWCW presenteert vandaag: de Zes Dienaren in het algemeen, en Langnek in het bijzonder. Klik snel verder via het icoon Toverlantaern hierboven.

24-7-2003 Vanwege een oplopend en ietwat verhit dispuut tussen het WWCW en de Loesjeling-organisatie zullen wij heden de nieuwste serie niet alhier aankondigen. Wij hopen dat het de volgende keer beter gaat tussen beide partijen.

24-7-2003 Een spoor van kleurige waterdruppels richting brievenbus deed ons al vermoeden dat we iets vreemds in de WWCW-postbus zouden aantreffen, en toen we ook nog eens de postbode —Vader Abraham-hits fluitend— de hoek om zagen slaan hadden we stiekem al een klein, kleurig en nat vermoeden. U ook, trouwe lezer? Welnu, lees dan in de brievenrubriek onder Varia het inmiddels gedroogde epistel dat wij vandaag aantroffen.

18-7-2003 Morgen begint het seizoen der Zomeravonden weer, die periode in juli en augustus waarin de Efteling zich feeëriek verlicht van haar mooiste kant laat zien. Efteling-liefhebbers in het algemeen en WWCW-teamleden in het bijzonder, lopen in grote getale uit om te kunnen genieten van de luminiserende kunsten van Flashlight en ouderwetse (gas-)lantaern.

Doch waar heeft U, gezeten op een terras in Marerijk en kijkende naar al die vrolijk lachende gezichten die voorbij trekken in de Wereld vol Wonderen nu werkelijk behoefte aan? Juist ja: aan ijs om de drukkende warmte even te verdrijven. Het WWCW zou het WWCW niet zijn als we hier niet onze service op zouden aanpassen. Vandaar vandaag: een update van Winters Weerzien, onze ijselijke winterrubriek. De algemene informatie van de afgelopen vier Winter Efteling-edities is geplaatst, zodat u gezeten in uw stoel en lurkend aan Breezer of lekkere Laafse Lurk, niet aan oververhitting ten onder zult gaan. Klik snel door naar het hoofdmenu-item Informatie om een bezoekje te brengen aan Winters Weerzien.

17-7-2003 De post weet van geen ophouden: het gaat maar door, die rijkelijk doorponste epistel-aanvoer. Dit keer echter niet in een met roodgekleurde lak gedichte litanie, maar in de vorm van een per expresse bezorgde, moderne venster-enveloppe. Enfin, leest u het zelf maar... in de Brievenrubriek onder Varia

14-7-2003 Waerde Ton-devotees, Pieck-puristen, Efteling-liefhebbers met een hang naar theatrale genoegens, Entertaintmentfans, WES-pen op de eerste rij, WES-acteurs én andere lezers van deze site. Het is zover: we zijn klaar! De afgelopen weken heeft het WWCW-team tot in de late uurtjes teksten geschreven, foto's bewerkt, en, in het park zelf, hele ladingen Wonderlijke Efteling-shows bezocht tot we zowaar zelf met onze handen gingen schudden... We bewonderden het theater, de show en haar fanatieke fans, en ergerden ons aan futiliteiten en B.L.IJ. Allemaal met één, buitengewoon nobel doel: Showbizz ten Paleize, de WWCW Efteling-theaterbespreking. Acht pagina's en twaalf megabyte schoon aan de haak, en na het Diorama de grootste attractiebespreking van het WWCW. Zover als we nog van een attractie mogen spreken. Voormalige shows, scripts, foto's en polls: u vindt het allemaal door via het hoofdmenu-item 'Attracties' door te klikken naar 'Uitrijk' en daar te kiezen voor het Efteling-theater.
  Toi toi toi!

5-7-2003 Wie dacht dat het bij één brief op orgelpapier zou blijven komt bedrogen uit, want ook deze week ontving het WWCW-team weer een geperforeerd epistel. Dit maal echter niet van gevogelte, maar van een muzikant in hart en nieren. Lees het zoals gebruikelijk in de Brievenrubriek onder het hoofdmenu-item Varia.

26-6-2003 Het heeft even op zich laten wachten deze keer, maar de nieuwe posterserie is online geplaatst door onze vrienden bij Loesjeling! Zes (eigenlijk zeven) nieuwe spreuken wachten je onder het hoofdmenu-item Loesjeling.

22-6-2003 Is de Polka Marina nou zwaarder dan de Pagode? En waarom weegt de Stoomcarrousel meer dan de Vermolenmolen? Voor zij die nachtenlang wakker liggen met vraagstellingen van deze orde: kijk snel onder 'Den Vergulde Balans' in de attractierubriek (hoofdmenu-item Attracties). Vanaf heden staat daar de Efteling-gewichtenlijst, waarin al uw vragen beantwoord worden!

21-6-2003 Na een periode van betrekkelijke rust vonden wij vandaag weer eens een brief in de grote, rijkgedecoreerde WWCW-brievenbus. Een wat stugge enveloppe met daarin een vreemd, harmonica-achtig gevouwen stuk ponspapier deed ons vermoeden dat het geheel verkeerd geadresseerd was, maar niets bleek minder waar. Enfin, leest u  zelf maar het relaas van wederom een pelikaan, via het hoofdmenu-item Varia en daaronder de subrubriek Brieven.

16-6-2003 Tien tegen één dat de 'attractie' die wij vandaag toevoegen aan de WWCW-attractierubriek er één is die u vaker bezoekt dan menig ander. In de loop van het seizoen 2000 opende de Pardoes Promenade en Brink en deze nieuwigheden konden direct rekenen op de (soms wat gemengde) gevoelens van menig Efteling-liefhebber. Vanaf vandaag laat ook het WWCW haar licht schijnen over deze laan en vlakte, en daarbij gaan we natuurlijk grondig te werk. Zo stelden we René Merkelbach wat vragen over zijn compositie voor de Promenade en fotografeerden we ons, zoals u vorige week al kon zien in de rubriek 'Den Toverlantaern', weer eens lam. Klik snel door via Attracties in het hoofmenu en kies dan voor Uitrijk, alwaar we de Promenade en Brink bij gebrek aan beter hebben geplaatst.

15-6-2003 Er was eens een vrouw die twee dochters had: Rita en Mina. En hoewel het verhaal over deze twee dochters in de Efteling te horen is in niets meer dan een simpele waterput, kon het WWCW-team het toch niet laten dit elegante sprookje ook eens te vereren met een fotoreportage. Vandaar deze week in Den Toverlantaern: zeventien fotobeelden van Vrouw Holle. Den Toverlantaern is te bezoeken via het icoon hierboven of het hoofdmenu-item Varia.

9-6-2003 Vandaag is een dag waar menig WWCW-fan naar uigekeken zal hebben: de nieuwe teamfoto's zijn gemaakt! Klik snel door naar de colofon onder het hoofdmenu-item De Site. Tevens hebben we natuurlijk weer een nieuwe Toverlantaern voor u beschikbaar. Dit keer hoefde het WWCW-team niet eens zo ver het park in om haar kiekjes te schieten, want we lieten de lens van de camera deze week los op de Pardoes Promenade en de Brink. De Toverlantaern is te bezoeken via het icoon hierboven of het hoofdmenu-item Varia.

5-6-2003 Volaré! Oh oh! Cantaré! Oh oh oh oh! Het weer is warm, de zon schijnt en in de Efteling klotst en spat de Piraña dat het een lieve lust is. Vanaf vandaag ook op het Wonderlijke WC Web. Lees alles over de eerste Intamin River Rapid van Europa, over Inka's, Maya of Tolteken. De Piraña-bespreking is een feit, en daarmee is er weer een steentje gelegd op weg naar een -ooit- complete WWCW-attractierubriek. Klik snel door via attracties in het hoofdmenu hiernaast, om vervolgens via Anderrijk de woeste rivier te bedwingen. Ploñs!

2-6-2003
Tijdens de persconferentie die gehouden werd op de eerste dag van het jubileumseizoen 2002 haalde creatief directeur Ton van de Ven voor de verzamelde pers wat herinneringen op en vertelde enkele smaeckelijke anekdotes uit de Efteling-geschiedenis. Het WWCW-team -de nummer één Ton-fanatici- wist (via waardevolle wegen) de hand te leggen op een opname van deze conferentie en heeft de integrale tekst in de rubriek 'In den Bonte Harlekeyn' geplaatst. Klik op Harlekeyn op het menu hiernaast, en kies vervolgens voor het item documentatie.

1-6-2003 Niemand weet, niemand weet, hoe ons nieuwste Toverlantaern-sprookje heet... Of heeft U het inmiddels al door? Informatie van de lakeien van het WWCW gekregen zeker? Ach welja, klik snel op het Toverlantaern-icoon hierboven voor het kleine duiveltje zichzelf van woede uiteen rukt!

25-5-2003 Nog een update vandaag? Welzeker! Vanaf vandaag is het Wonderlijke WC Web-team groter dan ooit. Ramon Heeren, schrijver van onder andere de WWCW-recensies, Winters Weerzien en co-auteur van de Spookslot-rubriek, is vanaf vandaag namelijk volledig lid, met alle voor- en nadelen die aan die ongekende eer verbonden zijn. Met de toetreding van Ramon bestaat het WWCW-team uit vijf wijze mensen en één (eigen)wijze kabouter. Salvé, Ramon! Van harte welkom in het team!

25-5-2003
Het begint bijna een WWCW-traditie te worden in het weekeinde: er is weer een nieuwe Toverlantaern te bewonderen op dees' nederige webstek. Dit keer legden de WWCW-fotografen één van de bekendste sprookjes vast: Roodkapje. Den Toverlantaern is te bezoeken via het Toverlantaern-icoon hierboven, of het hoofdmenu-item Varia.

24-5-2003
Er zijn weer nieuwe Loesjelings! En intussen zijn we ook een beetje door onze originele Loesjeling-updateteksten heen, dus we laten het even bij deze verder natuurlijk altijd even informatieve tekst. Klik op Loesjeling in het hoofdmenu hiernaast om ze te bekijken.
 
18-5-2003
's Nachts als de maan schijnt in dit prachtige oerwoud, let dan vooral op deze mooie Waterlelies. En dat deden wij van het Wonderlijke WC Web dan ook. We fotografeerden en fotografeerden, tot de heks verscheen, en ons voor straf veranderde in websitebouwers. De vruchten van ons noeste werk zijn deze keer weer te plukken in Den Toverlantaern. Te bezoeken via het icoon hierboven, of het hoofdmenu Varia.

Oudere updates & nieuwsberichten
 


  
Nieuws - Welkompagina illustratie - top -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2003
Welkompagina illustratie - body -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2003

Het WWCW-team is:

Friso Geerlings
Jorn van de Wetering
Bram Elstak
Paul Melssen
Ramon Heeren
&
Kabouter Efteling


zie de colofon onder het
hoofdmenu-item De Site
voor meer informatie en
contactgegevens.