Geluid

 

Soecken

 

D.U.E.L.

 

Toverlantaern

 

Attracties

 

Colofon

 
 

 

 

31-3-2005 Als we het gastenboek mogen geloven zaten sommigen van jullie al vanaf één januari te wachten op de update van vandaag. Het maken van het Efteling-jaaroverzicht kost echter nogal wat tijd; maar, hier is hij dan toch: dé blijvende herinnering aan het seizoen 2004. Lees en herbeleef een fraai maar relatief rustig jaar uit de Efteling-geschiedenis. Een jaar dat grotendeels in het teken stond van de komst van een arm klein meisje naar het park. Een jaar waarin hét meest bizarre nieuwtje in jaren de gemoederen in de laatste maand bezig hield (aardbeien weten waar wij over spreken). Een jaar met afbrekende Pyton-wieltjes en ladingen nieuwe borden, pleintjes, struikjes en bankjes. Enfin, leest u het zelf nu maar! Klik op Informatie in het hoofdmenu.

28-3-2005
En nog een update vandaag. Recht uit het Reizenrijk ontving het WWCW-team namelijk een brief van een wel heel erg nieuwe Efteling-bewoner. Nog geen vier dagen aanwezig in 't sprookjespark klom Loeki de Leeuw al in de pen om 't een en ander uit de doeken te doen. Wat dat dan wel is, leest u in de rubriek Brieven onder Varia in het hoofdmenu.

Overigens is vandaag ook D.U.E.L. weer compleet verfrist, ontdaan van dode links en voorzien van veel frisse en fruitige Eftellinks.


28-3-2005
De 16-jarige Vlaming Ewald van Looveren zond het Wonderlijke WC Web een fraai stuk Efteling-poëzie. Daar het WWCW in haar rubriek In Den Bonte Harlekeyn een op maat gemaakt podium heeft voor dergelijke creaties, plaatsen wij zijn werk met genoegen. Klikt u door via Harlekeyn in het hoofdmenu en lees het "Villa Volta-gedicht".

20-3-2005
Het heeft even mogen duren, maar vandaag kan het WWCW u toch weer eens plezieren met een aantal weetjes voor de harde kern van Efteling-liefhebbers. Was alles u al reeds bekend? Bezoek dan in elk geval toch even onze rubriek "Was het  jullie reeds bekend dat...?" onder Informatie in het hoofdmenu.

9-3-2005
Wij zien een aantal monden open vallen van verbazing en hier en daar gelukkig toch ook wel een glimlach verschijnen. Na zo'n anderhalf jaar is onze verloren kabouter Loesjeling eindelijk terug van weggeweest. En ze heeft wel zin om voorlopig even te blijven in ons barre landje. Na een lange wereldreis, van Vladivostok tot de Kaap en terug naar Montreal, heeft ze veel inspiratie opgedaan maar beseft ze Nederland toch wel gemist te hebben. Een eerste verzameling nieuwe uitspraken, nu onder Loesjeling (menu-item afgestoft en wel).

20-1-2005 U neust regelmatig wat rond op het Wonderlijke WC Web, volgt menig forum en mailinglist, en bezoekt het park tientallen keren per jaar. Maar bent u daarmee ook wel écht een Efteling-liefhebber? Een ware überfan? Twijfels zijn terecht, want slechts voor enkelen is het pad naar het zalige fandom te vinden. Het WWCW wil u graag helpen. Het lichtend pad der überfans is voor ons immers duidelijk als de weg naar Kaatsheuvel.

Vandaar dat wij vanaf heden een hele nieuwe rubriek presenteren. Niet langer kunt u op het WWCW alleen zien wat fan zijn is, neen, vanaf nu leest u ook hoe u er een worden kunt. Klik snel door naar "Een Stoomcursus" (Efteling-liefhebbersschap). U kunt deze rubriek vinden onder Varia in het hoofdmenu.


12-12-2004

Oudejaarsavond, ijzige wind.
Een eenzaam klein meisje, een verlaten kind.
Een leven in armoe, geen liefde beschoren.
Steenkoude voetjes, haar sloffen verloren.

Gisteren opende in de Efteling "Het Meisje met de Zwavelstokjes" en vanaf heden kunt u het prachtige verhaal in foto's meebeleven op het Wonderlijke WC Web. Met vochtige ogen bieden wij u namelijk in "Den Toverlantaern", onze onvolprezen fotorubriek, een eerste blik op het sprookje. Klik via Varia in het hoofdmenu, of direct op het Toverlantaern-icoon naast deze tekst.

6-11-2004
Heden viert het Wonderlijke WC Web haar driejarig bestaan. Natuurlijk is een WWCW-jubileum geen WWCW-jubileum zonder een nieuw groot verhaal van WWCW-schrijver Jorn van de Wetering. Met genoegen en gepaste trots presenteren wij dan ook, twee jaar na deel twee, een nieuwe episode in de Kapitein Dubbelhoofd-saga. Kapitein Dubbelhoofd en Kapitein Trippelhoofd. En uiteraard, u wist het stiekem al, is er ook weer een speciale jubileumpagina gemaakt; deze keer bieden we u als trouwe fan van deze webstek een blik -in beeld én geluid- op drie jaar WWCW-team. Geniet onder Verhalen en De Site in het hoofdmenu.

~ Het Wonderlijke WC Web - nu al drie jaar: 'De Schoonste van het Land'.


2-11-2004
Vandaag bestaat het Wonderlijke WC Web al weer drie hele jaeren! Hoera!

In verband met de situatie in het land door de moord op Theo van Gogh hebben we echter besloten onze updates pas het aankomende weekeinde online te zetten. Deze dag rest ons slechts het bekijken van elke nieuwsuitzending. Tot binnenkort dus, voor veel feestelijck fraais, op het Wonderlijke WC Web! - De Schoonste van het land.

27-10-2004
Vannacht wees de teller op de voorpagina de honderdduizendste bezoeker van het Wonderlijke WC Web aan. Wie was deze raadselachtige bezoeker? Een stille fan? Een vaste WWCW- of parkbezoeker? Een Efteling-kopstuk? De onbekende buurvrouw van de achternicht van de bloemist van Ton van de Ven? Een Amerikaan met verkeerde Google-zoekresultaten? We weten het niet. Wel weten we, dat honderdduizend een enorm groot getal is. Het WWCW-team wil al haar bezoekers dan ook danken voor die niet aflatende stroom bezoeken. En tot ziens, natuurlijk, bij de schoonste van het land!

14-10-2004 Met de nodige Oosterse magie belandde onlangs weer eens een brief uit Kaatsheuvel zweverig op de deurmat van het WWCW-hoofdkwartier te Eindhoven. Leest u mee? Zo ja, klik dan door naar Varia in het menu hiernaast, en dan Brieven.

23-8-2004
Hoewel al enige tijd aanwezig in het park ontbrak het den Suykerbuyk nog aan een plaatsje in onze fameuze 'Hoorn des Overvloeds'. Laten we eerlijk zijn: een horecapunt zonder bespreking is toch een beetje ontheemd tegenwoordig. Vandaar ook vanaf nu een lijvige beschouwing van de wafel- en ijsverkopers in Marerijk. Hoewel vreugde over de komst van een nieuw horecapunt op deez' webstek overheerst, moeten wij echter ook een verlies melden. Het Lurk en Limoenhuys verplaatsten wij naar het symbolische graf der Efteling-etablissementen. Een korte nabeschouwing kunt U uiteraard lezen op de betreffende pagina. Klik daarom gezwind voort naar 'In den Hoorn...' Smaeckelijck!

25-7-2004
Met uitdrukkelijke toestemming van de keizer van China, de Dood en het eenvoudige grauwe vogeltje op de tamarindetak presenteren wij vandaag een nieuwe Toverlantaern. Klikt u snel door via het icoon hiernaast of het hoofdmenu-item Varia? Wij zijn zeer vereerd en de nachtegaal fluit voor u dan ook keer op keer het hoogste lied!

29-5-2004
Vandaag presenteren wij met gepast genoegen een hele bijzondere update van de Spookslot-rubriek. Vanaf heden kunt u aldaar op de vierde pagina een brede selectie geluiden van het Slot downloaden; hoofdshows van toen en nu: ze zijn allemaal als mp3 beschikbaar. En hebt u, net als wij, altijd al willen horen hoe de Fata Morgana-krokodillen klonken in het Spookslot? Grijpt uw kans! Attracties > Anderrijk > Spookslot > 4

24-5-2004
Slechts een kleinigheidje, maar vast leuk voor de Fata-fanatici: op pagina vier van de Fata-bespreking hebben wij een schitterende foto van een Fata Morgana-animatronic kunnen toevoegen na een tip van een lezer. Attracties > Anderrijk > Fata Morgana.

22-5-2004
D.U.E.L. is weer helemaal fris en voorzien van een lading nieuwe Efteling-gerelateerde hyperlinks. Surf-ze!

21-5-2004
De pagina die u nu leest is vandaag geheel in een nieuw jasje gestoken. U kwam als bezoeker wel in zulke grote getalen de laatste dagen, dat wij u de oude, ietwat rommelige update-pagina niet langer durfden voor te schotelen. Dit is het geworden, dus!

18-5-2004
Lang dachten we: "Daar beginnen we niet aan. Dat is echt té veel werk." Maar vandaag, na een wekenlange noeste arbeid, is het dan toch zo ver: de Fata Morgana-rubriek is af. In de traditie van de Spookslot-, Piraña-, Theater-, Diorama- en Promenade-rubrieken, brengen wij jullie, onze trouwe en immer naar-meer-smachtende fans, weer een lading informatie. We struinden stad en land, moskee en bazaar af, op zoek naar de oorsprong van de Kaatsheuvelse 1001-nacht. En zowaar; we interviewden zelfs Ton van de Ven dit keer! Lees alles en méér dan alles vanaf heden hier, op het WWCW. De Fata Morgana-rubriek is te vinden via attracties > Anderrijk in het menu.

En ohja: nu even niet meer zeuren a.u.b, schrijf liever wat in het gastenboek!

2-5-2004 De Toverlantaern is weer ontstoken! Welzeker, de fotografische locatie van het Wonderlijke WC Web kreeg heden een update van een wel zeer valsig type: Draak Lichtgeraakt, sinds kort ook wel bekend als de Chinese Draak, nam vandaag zijn intrek op onze website. Klikt allen op Varia in het hoofdmenu om oog in oog te staan met de groene blaaskaak. Met de complimenten van de secretaresse van het WWCW, zullen we maar zeggen!

16-4-2004 In het kader van de professionalisering van de pretparkbrache en de wet op de openbaarheid van bestuur, heeft het WWCW besloten haar Grondwettelijke Statuten openbaar te maken. Het document is vanaf heden dan ook te downloaden via de Colofon onder het hoofdmenu-item De Site.

24-3-2004 Het Jaaroverzicht 2003 is door velen met waardering gelezen, hoorden wij her en der fluisteren in het Sprookjesbos. Vandaar dat het WWCW besloot een jaartje verder terug in de tijd te duiken, en eveneens een Jaaroverzicht 2002 te maken. Vandaag prrresenteren wij u dan ook met genoegen een overzicht van het gouden jubileumjaar van de Efteling. Klik op Informatie in het hoofdmenu om het overzicht te lezen én bekijken. Wie weet, staat u zelf wel op de foto!

17-3-2004 Hebt U ook zo'n Efteling-gevoel gekregen van het mooie weer van vandaag? Wij van het Wonderlijke WC Web in elk geval wel! En zie: de sneeuw op ons wapen is gesmolten zoals sneeuw dat doet voor de terugkerende lentezon. Een nieuw seizoen breekt aan, vrinden!

24-1-2004 Alweer een update? Jazeker. Dit keer wijzen wij u graag op onze sfeervolle winterrubriek 'Een Winters Weerzien', die vanaf heden ook Winter-Efteling nummero vijf omvat. Algemene informatie, de nieuwe locatie van 't Hijgend Hert, de aangepaste Beijerse Markt en nog veel meer is zorgvuldig door het voltallige WWCW-team bekeken, meermaals ondergaan en beschreven. Klik dus -desnoods met bevroren vingers- op het hoofdmenu-item Informatie en vervolgens op Winters Weerzien.

23-1-2004 Aangezien de Efteling momenteel gesloten is waren wij verrast toch post te ontvangen vanuit het Kaatsheuvelse park. Toen wij echter de met fraaie karakters gedecoreerde enveloppe openden bleek al snel dat we een reactie hadden kunnen verwachten... U kunt het aan ons verzonden schrijfsel lezen in de Brieven-rubriek onder 'Varia'.

22-1-2004 De Hoorn treedt vandaag voor 't eerst buiten de grenzen van de vier oorspronkelijke parkdelen en neemt een kijkje in het eerste gerealiseerde deel van het vijfde rijk: Uitrijk. Het nieuwe Theaterrestaurant moet het vanaf heden ontgelden in onze onverbiddelijke horecarubriek (valt ook wel mee trouwens). Klikt er maar op los: Uitrijk is nu beschikbaar onder In den Hoorn.

21-1-2004 Vandaag is DUEL, de Ultieme Efteling Linkleyst, (onder het hoofdmenu-item Informatie) volledig & geheel verfrist. Alle naar niets linkende verbindingen zijn verbannen naar een onherbergzaam oord en een tiental nieuwe websites is opgenomen. Klikt u fijn met ons verder?

20-1-2004 De koning is dood. Leve de koning!
In de loop van 2003 herrees in Marerijk een horecapunt als een feniks uit de as: de Smulpaap deed zijn rentree aan het Anton Pieckplein. Het WWCW zou natuurlijk het WWCW niet zijn als wij de terugkeer van de koning der snackpunten niet uitvoerig onder de loep zouden nemen. Vandaar vanaf vandaag: Smulpaap II in 'In den Hoorn des Overvloeds'. Klik op het gelijknamige hoofdmenu-item en dan op Marerijk.


 
Grootse saecken
6-5-2005 "Er was eens..." is het heden geworden op het Wonderlijke WC Web, in de Sprookjesbos-rubriek!
 
Sprookjesbos-promo -|- illustratie: Bram Elstak  © het WWCW 2005

6-11-2004
Een nieuwe episode in dé grootse WWCW-saga over de woeste en onverschrokken zeebonk: Kapitein Dubbelhoofd en Kapitein Trippelhoofd.
 
Kapitein Dubbelhoofd en Kapitein Trippelhoofd-promo -|- © het WWCW 2004

6-11-2004 De winter is weer in aantocht. Wees er klaar voor met Winters Weerzien!

Winters Weerzien-promo -|- © het WWCW 2004

18-5-2004 Een nieuwe attractiebespreking op het WWCW: de Fata Morgana-rubriek - De Verboden Stad zet haar poorten wijd open!

Fata Morgana-rubriek -|- Smally: Friso Geerlings © het WWCW 2004

2-11-2003 Een nieuw verhaal op het WWCW: Espionage - Het Fata Medina Complot

Espionage -|- Smally: Friso Geerlings © het WWCW 2004

30-5-2002 Nieuw op het WWCW: Kabouters in Nood. Kabouter Efteling kan de hulp van velen gebruiken!

Kabouters in Nood -|- Smally: Friso Geerlings © het WWCW 2004
Het WWCW is waardig bevonden door het Webgremium der Eftellieden -|- Gremium-zegel: Theo Buiting, © Webgremium der Eftellieden 2004

 

 

 

© het Wonderlijke WC Web 2001-2006