Uitrijk-banner -|- Banner: Bram Elstak - Foto's: Friso Geerlings & Bram Elstak -  Het WWCW 2003

 

Het nieuwste rijk van de Efteling is het Uitrijk, gelegen rond het eveneens nieuwe Uitrijkplein. Het kleinste parkdeel van 't sprookjespark biedt momenteel plaats aan een tweetal toiletgroepen. Aangezien zelfs de toiletgroep in het grootse Huys van de Vijf Zintuigen de leeftijd van tien jaren nog niet heeft bereikt, moet de sanitair-kennende bezoeker hier ook niet zozeer op zoek naar waere Eftelingse toilethistorie, maar deste meer naar de moderne Kaatsheuvelse toiletarchitectuur.

Uitrijk is net als het nabijgelegen Anderrijk een rijk zonder extremen op het gebied van toiletgroepkwaliteit. De aanwezige sanitaire voorzieningen scoren allemaal heel behoorlijk, maar laten ook geen onuitwisbare indrukken achter.

De toilet-zoekende bezoeker van Uitrijk krijgt weinig hulp van toilet-aanduidende borden en wijzers. Nu is dat, met slechts een tweetal gebouwen en een klein oppervlak, ook niet daadwerkelijk nodig. Toch is het jammer dat hier een thematische kans is blijven liggen; maar wat graag hadden wij een in de stijl van de Theaterrestaurant-harlekijn uitgevoerde aanduiding gezien.

Huis van de Vijf Zintuigen Efteling-theater