Ruigrijk-banner -|- Banner: Bram Elstak - Foto's: Friso Geerlings - (c) Het WWCW 2003

 

De Efteling heeft attracties voor jong en oud, voor nostalgist en thrill-seeker. De laatste categorie komt vooral aan zijn trekken tijdens een rit met de Python die al 20 jaar dag in dag uit zijn loopings en corkscrews door kronkelt, en tijdens een vaart met de stoere driemaster de Halve Maen, een schip dat honderden jaren geleden al naam en faam maakte onder leiding van haar illustere kapitein Dubbelhoofd. Toch is het voormalige Areaal Oost een duidelijk onderdeel van het park dat zo leunt op romantiek en oud-Hollandse gezelligheid: achter de Halve Maen vinden we een havenstraatje dat zo uit een illustratie van Anton Pieck lijkt te komen, en op de trajecten van de Oude Tuffer en de Traptreintjes rijden antieke T-Fordjes en lokomotiefjes rustig hun rondjes.

Qua toiletten heeft het Ruigrijk te kampen met een zekere ondercapaciteit: slechts twee groepen moeten alle bezoekers een kans bieden hun gemack te vinden, een taak waaronder de toiletten op drukke dagen bijna lijken te bezwijken. Gelukkig loopt een gemiddelde Eftelingbezoeker op een dag heel wat kilometertjes door alle vier de parkdelen, waardoor de Ruigrijktoiletten er niet helemaal alleen voor staan.

Aanduidingen in het Ruigrijk zijn niet erg bijzonder: een enkel bordje in de stijl die we overal in het park terugvinden, veel meer is hier niet te beleven. Niet echt hét meest interessante rijk van het park dus op sanitairgebied.

 

Achter de Meermin

Likkebaerd

 
 

Toiletaanduidingen in het Ruigrijk

Aanduiding Ruigrijk -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001

Aanduiding Ruigrijk -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001

Aanduiding Ruigrijk -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001