Toekomstige WC's - Pandadroom

 

Update: (13 april 2002) Dames en heren let u op: deze pagina is gemaakt in een tijd ver voor de opening van het PandaDroom op 28 maart 2002. Helaas zijn bepaalde aspecten van de hier getoonde ontwerpschetsen niet in overeenstemming met de uiteindelijke realisatie in het park. Het WWCW verontschuligd zich hierbij voor de door de Efteling B.V. doorgevoerde bezuinigingen, waardoor u als welingelichte WWCW-bezoeker wellicht met een slecht gevoel de toiletten van het PandaDroom verlaat.

Exclusief uitgelekt concept!

PandaDroom Toiletten -|- Bron: ... (geheim)...


Jaja, het WWCW heeft zelfs een primeur te pakken. Het nieuw te openen Pandadroom (2002) wordt voorzien van een thematoilet, en het WWCW zou het WWCW niet zijn als we jullie niet zouden verblijden met een voorproefje. Het is helaas onmogelijk de bron erbij te vermelden. Deze tekening berust nog altijd op "ideeŽn", er is dus nog niets concreets aan.

De Pandadroom krijgt niet zomaar een toiletblok zoals in de rest van het park, nee, het toilet wordt geheel gethematiseerd met de nodige technische snufjes. Zoals U op het ontwerp kunt zien, wordt er gebruik gemaakt van een natuurlijke omgeving waarbij "natuursteen" een uiterst opvallende en belangrijke rol gaat spelen. De vloer wordt volledig bedekt met deze natuurlijke steensoort en ook rond de waterval zal deze gebruikt worden. Om het voor de toiletdames iets gemakkelijker te maken en om alles hygiŽnisch te houden, wordt de vloer voorzien van een gladde laag waardoor het schoonmaken makkelijker wordt. Rondom de waterval zullen de stenen wel in hun waarde gelaten worden.

Zoals reeds vermeld zal er volgens deze schets een waterval met een klein meertje aangebracht worden dat dienst zal doen als "wensput". Iedereen die gebruik heeft gemaakt van het toilet hoeft het gebruikelijke kwartje niet in een saai schoteltje te leggen, maar kan deze in de bek van de krokodil proberen te werpen. Als de gebruiker het kwartje inderdaad in de bek weet te werpen wordt dit beloont met een tevreden grom. Al het geld wat in het meertje wordt geworpen komt ten goede aan het WNF.

Het doorspoelmechanisme wordt voorzien van een decoratie van een dierenoog. Door het oog aan te raken wordt het urinoir schoongespoeld en de toiletgebruiker krijgt het geluid dat bij het dierenoog hoort te horen. Op de tekening hebben we de ogen van een tijger, een chimpansee, een slang, een papegaai en een olifant kunnen ontdekken.

Verder zal het toiletblok voorzien worden van de nodige planten, takken en een heuse boom.
Achter de spiegels houdt zich het WNF-logo schuil.

Nogmaals, de tekst bij deze tekening is een eigen interpretatie van het WWCW-team en wij zijn er dus niet verantwoordelijk voor als er straks geen bal van blijkt te kloppen.
 Update: (14 jan 2002)
Tegen het einde van de Winter Efteling 2001-2002 waren de contouren van de nieuwe toiletgroep al duidelijk te zien. Hieronder een aantal foto's van deze groep. Deze toiletten konden wel eens de basis gaan vormen van een hele nieuwe generatie themaparktoiletten.

Foto: Hans Siemons (c) 2002 - www.twistedmind.nl/efteling

Op deze foto zien we links vooraan de verschillende water- en rioleringsaansluitingen al uit het beton steken. Dit is slechts de ruwbouw: de thematisering zal volledig door de Efteling zelf gedaan worden.

Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2002

Achterin zijn op deze foto al wat ruwbouw onderdelen van de thematoiletten te zien: het muurtje zal gebruikt worden om de waterval vanaf te laten stromen en in het lagere deel links komt het vijvertje met de krokodil.

Foto: Friso Geerlings (c) 2002 Het WWCW

Op deze overzichtsfoto is te zien waar in het gebouw de toiletten komen te liggen: vlak bij de inham van de Pardoes Promenade.
 
Deze primeur is een exclusief WWCW bericht. Neem a.u.b. ons exclusieve nieuws niet zonder opgave van bron over. Mocht je dit nieuws willen linken, link dan niet diep naar deze pagina, maar naar http://www.wonderlijkewcweb.org