Twinkel banner deco  -|-  (c) Het WWCW 2001

  Een Stoomcursus

 
Stoomcursus-logo -|- Foto: Friso Geerlings - Edits: het WWCW © 2003
 

Altijd al opgekeken naar die échte Efteling-fans? De waerachtig waerde Pieckpuristen van de eerste en bovenste orde? De ongekroonde koningen van het Kaatsheuvelse über-fandom? De lieden die op een late zomeravond, gezeten op het Herautenplein, eenieder doen verbazen met hun exquise en ongelimiteerde kennis van het park en haar prachtige geschiedenis? Het WWCW-team, zelf natuurlijk bestaande uit louter leden van laatstgenoemde soort, biedt iedereen nu de kans om een beetje te gaan horen bij de crème-de-la-crème van het liefhebberslandschap. Zie hier: een stoomcursus voor het worden van de ultieme Eftel-vrind.

Lezer, deze cursus bestaat uit een viertal onderdelen. Hoewel het volgen van de gestelde volgorde aan te raden is voor hen die spoedig überfan willen worden, staat het eenieder natuurlijk vrij te beginnen bij elk van de vier pijlers van het liefhebberschap. Het belang van alle onderdelen is geleyck; slechts de balans der saecken is datgene dat de échte fan onderscheidt van de neuzelende nietsweter. Wij van het WWCW wensen u veel succes bij het doornemen van het cursusmateriaal, en hopen u ooit te spreken, daar op het Herautenplein, genietend van de laagstaande zomerzon terwijl de vogels fluiten, hun hoogste lied...
 

 

Weten

 

Bezitten

 
Stap 1
- Het kennen van de juiste feiten. Geen fan kan zich een waerde fan noemen zolang hij de juiste saecken niet paraat heeft. Kennis is macht, immers, en dat geldt zeer zeker ook in de Wereld vol Wonderen.
 

 

 
Stap 2
- Het hebben van de juiste attributen, snuisterijen en allerhande Pieckeriaanse prullaria. Maar let op! Geen onderdeel van het Efteling-liefhebberschap nodigt zo uit tot overdaad en wantoestanden als dit!
 

     

Gedragen

 

Vinden

 
Stap 3 - U bent reeds verder dan de helft. Het gedrag, daar komt het nu op aan. Kunt u het aan om uw gedrag altijd in het licht van uw Efteling-liefhebberij te zien? Lees hier wat u toch tenminste altijd zult moeten doen.
 

 


Stap 4 - De juiste zaken vinden en vooral uw (juiste) mening durven geven en verdedigen. Daar gaat het om bij het zetten van de puntjes op de i van uw Efteling-hobby. Maar let wel: lees hier goed wat een waerachtige fan écht vindt, want het juiste pad is snel verloren, waarna er slechts duisternis alom zal zijn op weg naar het worden van een nobele Efteling-fan.
 


 

 
 

Een Stoomcursus - © het Wonderlijke WC Web 2003 - 2005