Muziek banner deco -|-  (c) Het WWCW 2001

Plaat 10 - Halve Maen, Piraña, Carnaval Festival, Draak

 
 
Voorkant plaat 10 -|- Copyright hoes: De Efteling B.V. - Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2001
 
Op plaat tien vinden we alleen verhalen die speciaal voor (of door) de Efteling geschreven zijn bij een aantal relatief nieuwe attracties. Toch is de Efteling er prima in geslaagd hier leuke verhalen van te maken. Het verhaal van de Piraña bijvoorbeeld, over de hebberige koningin Pralina die nooit genoeg rijkdom heeft, en daarom via de Piraña het verre land van de Azteken wil veroveren, is door o.a. de stem van Simone Kleinsma een meer dan prima stuk hoorspel geworden. ("Prahw, voor mij, koningin Pralina, is NIETS onmogelijk!") 

Qua songs bevat deze plaat drie van de beste nummers die geschreven zijn voor Eftelingsprookjesalbums. De nummers "Koningin Pralina" en "Ken je de woeste Piraña" zijn enorm meezingbaar, en "Dit is het verhaal van de Halve Maen" past, mits goed meegezongen, uitstekend bij het VOC-karakter van deze attractie.

 
 

De Halve Maen

 
In het verhaal van de Halve Maen wil de stormwind, Lowie de Loeierd, dat Madelief met hem gaat trouwen. Madelief echter, heeft haar hart reeds aan Teun de Schipper gegeven, die zojuist het schip De Halve Maen heeft gekocht. Wanneer de Halve Maen voor het eerst met Teun als kapitein uitvaart steekt een helse storm op, natuurlijk doordat Lowie de Loeierd Teun wil doden, zodat hij alsnog met Madelief kan trouwen. Teun laat echter zijn zeemanskunst van de beste kant zien en weet De Halve Maen heelhuids door de storm te loodsen. Lowie geeft het op, en Madelief en Teun leven nog lang en gelukkig.
 


Dit is het Verhaal van de Halve Maen

Dit is het verhaal
van de Halve Maen.
Van het Schip
dat danst op de golven.
Hoor het verhaal
van de Halve Maen.
En hoe het met de schipper
is gegaan.

 


Teun de Schipper

Teun de Schipper
is een knappe man.
Een zeeman
die geweldig zeilen kan.
Oh Madelief
wat een man.
Ze zucht Madelief
en ze bloost er van.

 Download de MP3

 

Download de MP3

Zangtips: Traag, laag, met volle borst, VOC-achtig en vooral proberen over te komen als een zeeman. Bij voorkeur met een koor van mannen met een stoppelbaard.   Zangtips: -
     


Met de Halve Maen het Zeegat Uit

Met de Halve Maen
het zeegat uit.
Want de Schipper
moet naar zee.
Madelief zal op hem wachten
In gedachten vaart zij
met hem mee.

 


Dit was het Verhaal van de Halve Maen

Dit was het verhaal
van de Halve Maen.
En van twee
gelukkige mensen.
Teun kijkt zijn bruidje
lachend aan.
Dat wordt een goede reis
met de Halve Maen.

Download de MP3

 

Download de MP3

Zangtips: Traag, laag, met volle borst, VOC-achtig en vooral proberen over te komen als een zeeman. Bij voorkeur met een koor van mannen met een stoppelbaard.   Zangtips: Traag, laag, met volle borst, VOC-achtig en vooral proberen over te komen als een zeeman. Bij voorkeur met een koor van mannen met een stoppelbaard.
 
 

De Piraña

 
Koningin Pralina van Protsenstein is een machtige koningin. Ze bezit bergen geld maar ze wil nog steeds meer. Op een dag droomt ze over het land van de Azteken. Dit land is rijk en prachtig. Pralina heeft de knapste koppen van Protsenstein opdracht gegeven een schip te bouwen om over de woeste rivier de Piraña naar het land te varen. Helaas lukt het niemand een schip te bouwen dat stevig genoeg is. Tot op een dag de jongen Pientertje het voorstel doet om met een ronde boot gemaakt van een vrachtwagenband de Piraña te bedwingen. De koningin lacht Pientertje uit, maar de jongen besluit toch zijn plan uit te voeren. Het bootje draait om alle gevaarlijke rotsen heen, en Pientertje weet het land van de Azteken te bereiken. Hier ziet hij de wonderlijkste bouwsels en beelden, maar geen bewoners. Het land is verlaten. Pientertje keert terug naar Protsenstein, en vertelt Koningin Pralina over de pracht van het land van de Azteken. Pralina wil eigenlijk alle rijkdom naar Protsenstein halen, maar Pientertje weet haar te overtuigen de rijkdommen op hun plek te laten. Om de inwoners van Protsenstein toch de rijkdommen te laten bewonderen laat de koningin een hele vloot ronde bootjes bouwen om de Piraña te bevaren.
 


Koning Pralina

Koningin Pralina
Rijkste vrouw van Protsenstein
Koningin Pralina
Nooit kan ze tevreden zijn
Altijd beter
Altijd wil ze meer.
Wat wil ze
Wat wil ze
Wat wil ze deze keer?

 


Ken je de Woeste Piraña?

Ken je de woeste Piraña?
Klotsend water
woelend geweld.
Wie wil gaan varen
op de Piraña,
woeste Piraña,
Die is een held!

Download de MP3

 

Download de MP3

Zangtips: Gebruik dit nummer eens als alternatieve versie van "Ik ga op vakantie en ik neem mee", waarbij je met meerdere mensen om en om het liedje zingt en dan steeds een voorwerp noemt wat de Koningin zou willen hebben. De volgende noemt dan ook jouw voorwerp en verzint er een nieuw voorwerp bij. Gegarandeerd plezier! (en hoofdpijn)   Zangtips: Dit nummer kan het beste laag en niet te snel gezongen worden waarbij de woorden Klotsend en Woelend extra brallerig en bombastich worden aangezet. Wanneer dit in canon met drie stemmen gedaan wordt ontstaat er een werkelijk prachtig stuk muziek.
     


Wie durft er te varen?

Wie durft er te varen
op de Piraña.
De wilde, omstuimige
woeste Piraña.
Spettende, spattende waterpartij.
Spring in een bootje.
Kom er maar bij.

 

Instrumentale versie van het Koning Pralina thema

Download de MP3

 

Download de MP3

Zangtips: ongeveer vergelijkbaar met "Ken je de Woeste Piraña?"    
 
 

Het Carnaval Festival

 
Burgemeester Droogmans van de Keurigen is burgemeester van het lieflijke doch oersaaie plaatsje Dommeldorp. Carnaval is verboden in Dommeldorp, net als feesten en lachen. Zelfs Jokie de Pretneus kan de burgemester niet overtuigen eens wat leuks in het dorp te organiseren. De schoolkinderen van Dommeldorp moeten het zonder doen. Op een dag krijgen de kinderen een nieuwe schoolmeester uit de stad. Hij is wel in voor een grapje. Hij neemt de kinderen mee op schoolreisje naar De Efteling, alwaar ze een bezoek brengen aan het Carnaval Festival. De kinderen zijn hiervan zo onder de indruk dat ze eenmaal terug in Dommeldorp meteen gaan protesteren voor feest en carnaval. De nieuwe meester van de kinderen weet de burgemeester te overtuigen ook eens een bezoekje aan het Carnaval Festival te brengen. Hier krijgt de burgemeester een rode ronde neus van Jokie waardoor hij de lol van feest en carnaval wel gaat inzien. Want iedereen die zo'n neus draagt krijgt veel meer lol en plezier. Terug in Dommeldorp laat de burgemeester door Jokie een kindercarnaval organiseren, en veranderd Dommeldorp in een pretstad. En dat allemaal door Jokie en zijn rode neus!
 


Dommeldorp

Dommeldorp
is echt een Dommeldorp.
Zo stil.
Zo saai.
Burgemeester vindt
dat de lach niet mag.
Oh wat saai.
Wat saai.

 


Een Nieuwe Meester

We hebben een nieuwe meester.
Een reuze fijne meester.
Hij houdt van leuke dingen.
Van gekke liedjes zingen.
Hoi wat een man is dat.
Wat een malle man is dat!

Download de MP3

 

Download de MP3

Zangtips: Denk aan het meest saaie dat je je kunt voorstellen, adem diep in en zet dan een zeur toon op waar zelfs de zussen van Assepoester nog wat van kunnen leren. Zo saai!   Zangtips: Blij. Happy. Vrolijk! Hoi hoi!
     


Jokie de Prrretneus

Dat is Jokie de Pretneus
van het carnaval
van het carnaval.
Dat is Jokie de Pretneus.
Dat is de feesten meester
van het carnaval.
Met de rooi neus
op je eigen neus.
In je trein
door de wereld van de gein.
Dat is Jokie de Pretneus.
Dat is de feesten meester
van het carnaval.

 

Instrumentale versie van het Dommeldorp thema

Download de MP3

 

Download de MP3

Zangtips: Bel Hans v.d. Tocht, bestel een Rode Neus, spring op en neer en hoppa: optimaal resultaat bij het uitvoeren van dit nummer!    
 
 

Draak Lichtgeraakt

 
Toverkoning Magico van Mysterië besluit dat hij niet langer koning wil zijn. Zijn dochter Elvira zou hem eigenlijk moeten opvolgen, maar dat wil ze alleen met een echtgenoot naast zich. Helaas is Elvira nog niet in het huwelijksbootje gestapt. Magico besluit een wedstrijd te organiseren. Hij die zijn grootste schat weet te vinden die hij bezit mag trouwen met zijn dochter en dus koning worden. De vinder moet echter wel de schat delen met de hele bevolking van Mysterië. Het hele land gaat op zoek, maar de schat blijft onvindbaar. Op een dag komt de ijdele en egocentrische prins Ego naar Mysterië om ook naar de schat te zoeken. Zijn gedachte is simpel en doeltreffend: De grootste schat die de koning bezit is natuurlijk te vinden in de troon van de koning. En ja hoor: Prins Ego vindt hier een enorme kist juwelen en goud. De Prins wil de schat echter helemaal niet delen, en geeft niks om Elvira. Hij wil alles voor zichzelf hebben. Magico wordt hierom zo kwaad dat hij prins Ego verandert in een grote gemene draak die voor altijd de schat moet bewaken. Gelukkig voor Magico en Elvira komt niet veel later tuinman Bloemenhart naar de koning. Bloemenhart vertelt de koning dat prins Ego helemaal niet de grootste schat van Mysterië heeft gevonden. Dat is namelijk geen kist met goud maar Magico's dochter Elvira. Magico moet toegeven dat dit zeker waar is, en Bloemenhart en Elvira (die toch al goede vriendjes waren) trouwen. Mysterië viert feest, Magico kan eindelijk aftreden en Bloemenhart en Elvira leven nog lang en gelukkig.
 


Magico

Magico, Magico
Toverkoning Magico
Alles wat je wilt
dat maakt hij zo.
In 't land van koning Magico.
Abracadabra
Hokus Pocus
Hocus Pocus Pas

 


Heb je 't al gehoord?

Heb je het al gehoord?
Heb je het al gezien?
Weet je waar de schat is?
Weet je dat misschien?
Zoeken, zoeken
overal.
Kijken wie er koning
worden zal.
Zoeken zoeken zoeken...

Download de MP3

 

Download de MP3

Zangtips: Zet je Harry Potter bril op, zwaai in het rond met het stafje uit de goocheldoos en hef dit lied op niet al te serieuze toon aan.   Zangtips: -
     


Draak

Draak, draak
Griezelige draak
met je vleugels
en je klauwen.
Oh pas op,
kom niet dichtbij,
want de draak
is niet te vertrouwen.

 


Kijk ze dansen

Kijk ze dansen
in de straten.
Wat een feest, wat een feest.
Een nieuwe koning,
een nieuw begin,
en een schat
van een koningin.

Download de MP3

 

Download de MP3

Zangtips: -   Zangtips: -
     

 
Instrumentale versie "Heb je 't al gehoord?"
 

   

Download de MP3

   
 
 

Teksten: © het WWCW 2001 - Muziek: © de oorspronkelijke rechthebbenden