Opsporingsberichten

     
 

Om nogh meer lieden op te spooren,
Wil ik graegh wat van ze hooren.

 
     
     
 
Kabouters:
Kabouters In Nood, de naam zegt het al. Wij zijn er voornamelijk voor het welzijn van onze medekabouters. Het helpen van anderen is natuurlijk een uitermate goede zaak, maar het terugvinden van familie en kennisen is uiteindelijk ons grootste streven. Wij zouden het erg fijn vinden als u bij ons uw nieuwe thuis zou vinden. Er is altijd nog plaats in ons kabouterdorp. Bent u echter een tuinkabouter, doe dan geen moeite. U zult toch niet aangenomen worden.
 
 

~ - ~

 

 

     
 
Assepoester
: wanhopig was de prins toen jij je schoentje liet liggen. Het hele land heeft hij naar je afgezocht, zonder je ooit te vinden. Omdat hij bang was het op zijn vele zoektochten kwijt te raken is het inmiddels de taak van KIN geworden uw glazen muiltje te beheren. Wij hopen dat u snel contact zult opnemen met ons. Uw schoentje ligt immers al een lange tijd te wachten om door u gepast te worden. Wacht dus niet langer en reageer!
 
 
 

~ - ~

 

 

 
     
 
De Bremer Stadsmuzikanten
: entertainment is een zeer gewild item tegenwoordig in de Efteling. Fanfares zijn enorm populair en wij hopen dat u ook op wilt treden. Uw agent konden wij niet bereiken en daarom proberen wij op deze manier met u in contact te komen. Mocht u dus op zoek zijn, zoek niet langer. U hebt ons gevonden!
 
 
 

~ - ~

 
 
Schilderende kabouter -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002
     
   
De Rattenvanger van Hamelen
: enkele jaren terug hebben we uw fluit gevonden in een oude antiekwinkel. Daar wij denken dat u hem nodig zult hebben voor uw broodwinning, verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen. En bij ons is werk genoeg. Zo staat in het bos een snoephuisje dat al jarenlang muizen en ratten van heinde en verre aantrekt. Omdat wij in de Efteling nooit genoeg krijgen van fluitspelers bent u van harte welkom.
 
 
 

~ - ~

 
     
 
De jongen die op reis ging om griezelen te leren: uit enkele bronnen hebben wij vernomen dat u nog altijd op zoek bent naar een mogelijkheid om eens flink te huiveren. Voor u hebben wij in de aanbieding: Europa’s grootste Spookslot, het vol raadsels en geheimen zittende Villa Volta, de verboden stad Fata Morgana en als klap op de vuurpijl de 3D-bioscoop PandaDroom, alwaar u zeker zult slagen. Kom dus naar de Efteling als u eens een keer flink wilt griezelen.
 
 
 

~ - ~

 

Kabouter met klavertje-vier -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002

 
     
 
Duimelijntje:
omdat u toch eigenlijk ook een soort kaboutertje bent ziet KIN u graag verschijnen. Zowel uzelf als uw sprookje worden toch te vaak over het hoofd gezien en dat vinden wij buitengewoon jammer. Wij verwelkomen u graag en ongetwijfeld hebben wij nog wel ergens een luciferdoosje dat voor u tot een nieuw thuis kan dienen.
 
 
 

~ - ~

 

 

 

     
 
Het Tinnen Soldaatje: ondanks herhaalde zoektochten in de snoeken van zowel de Siervijver, de Piraña als de Vonderplas hebben wij u nog steeds niet in een van de vissen aangetroffen. De Efteling maakt graag plaats voor een eenbenige soldaat en wij zouden u met plezier verwelkomen in ons sprookjesbos.
 
 
 

~ - ~

 

 

     
 
De Gelaarsde Kat: u bent reeds enkele keren gesignaleerd aan de rand van het sprookjesbos, wachtend op de trein. Het zou toch veel leuker zijn als u een leuk plekje zou vinden bij ons in het bos? Tegen 2052 komt er bovendien een leuk kasteeltje vrij bij de ingang van het sprookjesbos waar de Markies van Carabas zou kunnen komen wonen. Zet die vooroordelen over kabouters en reuzen dus opzij en pak die trein een keertje!
 
 
 

~ - ~

 
 
     
 
De Prinses op de Erwt:
uw erwt ligt al jarenlang goed geconserveerd in het sprookjesmuseum en een stapel matrassen is zo gemaakt. Mocht u echt niet goed kunnen slapen, dan kunt u altijd nog het kasteel van Doornroosje eens proberen. Een hele prinses die daar niet in slaap valt. Daarnaast mogen wij u mededelen dat er ook plannen zijn om u een eigen optrekje te geven.
 
 
 

~ - ~

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

Kaboutr met Droste-effect -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002   Kabouter met stoomloc -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002
     
   
Ali Baba:
omdat wij van KIN graag ook bekenden uit verre streken zien komen zouden wij u graag welkom heten in ons sprookjesbos. Aan uw komst stelt KIN echter een voorwaarde: u moet uw veertig rovers onderweg afschudden. Onze Oosterse stad kampt door de toenemende criminaliteit reeds met een cellentekort en de aanwezigheid van nog eens een horde rovers en bandieten zou onacceptabel zijn.
 
 
 

~ - ~

 
     
 
Het Dappere Kleermakertje: hoewel het voltallige personeel tegenwoordig in fraaie kledij mag rondlopen zouden wij het hier toch prettig vinden wanneer u, de dappere kleermaker, zich onder ons zou scharen. Wij hebben reuzen genoeg die u kan trotseren en tussen uw dappere episodes door kunt u ook nog eens nieuwe kleren maken voor de keizer. Zijne doorluchtigheid vond zijn vorige kledingaanschaf ietwat frisjes en hij verlangt ernaar nieuwe te hebben.
 
 
 

~ - ~

 
     
   
Laven:
wij hebben vernomen dat er ook nog enkele Laven gemist worden. Tijdens de vele omzwervingen van het Volk van Laaf zijn zij kwijtgeraakt of achtergebleven. Bent u zelf een Laaf, of mocht u er een kennen, meldt u dan bij KIN. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat u weer in contact komt met uw familie. Wanneer u het wilt kunnen wij ervoor zorgen dat u een mooi adoptieadres krijgt. Wanneer u oud bent en van Lotje getikt moet worden, reageer dan snel.
 
 
 

~ - ~

 


 

De stichting KIN is opgericht om zeer specifieke groepen en personen te helpen. Indien u niet in de bovenstaande lijst bent opgenomen maar mocht u, om wat voor reden dan ook, het gevoel hebben een plaats op die lijst te verdienen, neem dan contact op met de stichting KIN. Mocht u iemand kennen waarvan u denkt dat deze in aanmerking komt voor plaatsing, laat dan ook gerust wat weten. Wij zullen dan kijken of wij uw verzoek honoreren. Een waarschuwing voor Trollen, Kobolden, Faunen, (bos)geesten, draken en andere potentieel gevaarlijke creaturen: de stichting KIN zal uw verzoeken uit veiligheidsoverwegingen niet behandelen. Probeer het gerust elders.
 


 

 

KIN / WWCW 2002