Kabouterkennis

     
 

Aan al die denckt dat hij alles wist,
Zeggen wij nu: ge hebt u vergist.

 
     
Wist u dat…Knapzak kabouter -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002

…de stichting KIN geen medewerking heeft verleend aan het project ‘Droomvlucht’ dat in de Efteling te vinden is? In de attractie zijn trollen te vinden en wij kabouters voeren sinds jaar en dag strijd tegen deze wezens. Kabouters opnemen in ‘Droomvlucht’ zou dientengevolge nogal onverantwoord geweest zijn.

…het boek ‘Leven en Werken van De Kabouter’ uit 1976 op geen enkele manier in verband staat met de stichting KIN? Het is een door slechts enkele kabouters gesteunde uitgave, die naast veel vals sentiment en flauwe praatjes ook veel onjuistheden bevat. Wanneer u informatie zoekt over kabouters raden wij u met klem aan toch andere literatuur te gebruiken.

…het een veel voorkomende misvatting is dat kabouters allemaal even klein zijn? De tot nu toe grootste kabouter die ooit gemeten is was 2 meter 31 en hij heeft jarenlang professioneel basketbal gespeeld.

…KIN concrete plannen heeft gehad om in Spanje ook een opvangcentrum op te richten? In de jaren ’80 ben ik met creatief directeur van de Efteling Ton van de Ven wezen kijken in het land. Helaas was het er erg warm en aangezien wij kabouters niet zo goed tegen te grote warmte kunnen is hier uiteindelijk toch maar vanaf gezien.

…Anna M. Bach speciaal voor ons kabouters een muziekstuk componeerde? Dit uiterst aanstekelijke deuntje is nog te horen in de vele paddestoelen die her en der door het sprookjesbos verspreid staan. Overigens is dit muziekstuk nog gebruikt in de Polonaise in g. B.W.V. 119, maar dat is bijzaak.


 

 

KIN / WWCW 2002