Welkom

     
 

Een welkom aan ieder,
al bent ge jonck ofte oud,
treedt binnen en leest,
zo ge van sprookjes houdt!

 
     

Efteling geeft Pieck een aanwijzing -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002Gegroet weledele gast. Mijn naam is Efteling en ik ben de voorzitter van de stichting KIN: Kabouters In Nood. Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van het opvangcentrum ‘De Efteling’ is KIN hier gedigitaligeseerd. Daar techniek mij ongeveer net zoveel interesseert als de dagindeling van een gemiddelde duizendpoot u zal interesseren (alhoewel deze beduidend interessanter is dan menigeen denkt) is het grafische werk dat u hier ziet voornamelijk door anderen gedaan. De teksten die ik netjes op perkament heb opgetekend zijn hier neergezet. Tevens heeft men enige portretten gebruikt die dhr. Pieck destijds van mij en enkele andere kabouters heeft gemaakt.

Wij hopen u met deze rubriek duidelijk te kunnen maken wat KIN doet, waar we actief zijn, waarom we actief zijn en hoe u ons kunt meehelpen. Gaarne wens ik u veel plezier bij het lezen van de teksten en ik hoop dat we ze in de toekomst nog verder kunnen uitbreiden. Wanneer u vragen of onduidelijkheden hebt, laat dan gerust wat weten. KIN is er ook voor u en alle hulp is nog altijd meer dan welkom.

De lieden die mij hiermee geholpen hebben, hebben zich belangenloos ingezet voor het goede doel en ik wil hen graag bedanken voor de goede samenwerking die ik tot nu toe met hen heb gehad. Ik hoop die in de toekomst op vruchtbare wijze met hen te kunnen voortzetten. Daarnaast wil ik ieder ander persoon bedanken die zich de afgelopen vijftig jaar voor de Efteling heeft ingezet, of het nu mensen betreft of kabouters of prinsen of prinsessen of kikkers of dwergen of heksen of geiten en alles wat dies meer zij. Dank u wel voor uw inzet voor KIN, laten we er samen voor zorgen dat we dat wat we door de jaren heen met zijn allen hebben opgebouwd weten te behouden.

   Efteling
 
 

KIN / WWCW 2002