Doelstellingen

     
 

Aan elck die seyn fantasie bemint:
Start van hier en den togt begint!

 
     
We zijn met een heel volk kabouters en dan nog alle anderen. De anderen zult u voornamelijk kennen als ‘Sprookjesfiguren’, ‘Sprookjesvolk’ of ‘Fabelwezens’. Persoonlijk vind ik dit echter zeer ongeschikte en kwetsende termen die ik niet graag in de mond neem, laat staan dat ik ze nu met pleziEfteling met KIN-bord -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002er opteken. Het probleem is dat veel mensen het anders weer niet begrijpen en ik dan weer ontzettend lang bezig ben met uitleggen, waarbij de strekking van wat ik wilde zeggen verloren gaat. Roodkapje, Langnek, Doornroosje, Repelsteeltje Vrouw Holle, de Geitjes, de familie Gijs, slechts een greep uit de personen die KIN door de jaren heen geholpen heeft aan een nieuwe verblijfsplaats. Vroeger werden we overal verjaagd. We wilden ook niet graag de grens over, wie weet immers wat voor onheil vreemde landen en vreemde oorden ons gebracht zouden hebben. Daarom zijn we jarenlang aan het zwerven geweest. Onze situatie leek hopeloos, sterker nog, ze was gewoon hopeloos. Niemand leek erin geďnteresseerd te zijn ons te helpen.

Totdat ik op een dag helemaal ten einde raad en na veel omzwervingen aanklopte bij de tekenaar Anton Pieck. Deze beste man heeft wekenlang zijn werk laten liggen om samen met mij en al mijn kundigheden en ervaringen op zoek te gaan naar een nieuwe en permanente verblijfplaats. En eindelijk, na die lange zoektocht, na al die jaren, na talloze keren verhuizen vonden we eindelijk een onderkomen in de Efteling. De destijds aangestelde burgermeester van Kaatsheuvel, zijn vrouw en zijn dochtertje ben ik ook nog altijd erg dankbaar voor het feit dat wij van hen zo’n mooi stuk bos hebben gekregen in de Loonsche en Drunense Duinen. Maar het was dus vooral de heer Anton Pieck die voortreffelijk werk heeft geleverd bij het zoeken naar een geschikte locatie. Om nog maar te zwijgen over de ruim 1500 ontwerpen die de man voor ons heeft gemaakt. Zeer nuttige ontwerpen, van grote huizen, tot kleine stukjes meubilair en alles precies zoals het zijn moet. Jarenlang kwam hij elke woensdag nog eventjes op bezoek bij mij en wij konden het prima vinden samen. Anton Pieck en de burgermeester zijn helaas overleden, maar hun taken zijn overgenomen door de heer Ton van de Ven, die dat zo voortreffelijk doet. Hij neemt de taken van dhr. Pieck op een uitmuntende manier waar en wij van KIN zijn ook hem erg dankbaar.

Dit dus even vooraf. Wat wij doen is kabouters en andere bekenden weer terug bij elkaar brengen, vooral diegenen die het moeilijk hebben. Dit gebeurt nog steeds in het opvangcentrum ‘De Efteling’. Zo af en toe komt er iemand bij en slechts zelden vertrekt men nog als men zich bij ons gevoegd heeft. Wij hopen dat we met deze rubriek een aantal van hen kunnen bereiken, zodat ze weten waar ze moeten zijn wanneer ze het moeilijk hebben.
 
Reacties gaarne sturen naar:

De Efteling
t.a.v. Kabouters in Nood
Postbus 52
3105 SB Kaatsheuvel

Of naar: KIN@WonderlijkeWCWeb.org

Sprookjesbos silhouet -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002

 

KIN / WWCW 2002