...de werkkamer van Miraculus was allereigenaardigst. Midden in het vertrek stond een groot bureau waar de oude tovenaar aan zat. Daarachter stond een enorme kast met allerlei verschillende potjes en flesjes in alle soorten en maten. Daarin stonden drankjes in tientallen kleuren, zoals je dat alleen bij tovenaars ziet. Ook lagen in deze kast stapels, stapels en nog eens stapels perkamentrollen van de meest uiteenlopende formaten. Aan de rechterkant was een groot raam dat uitkeek op het grote paleis van de Pasja, dat lag aan de andere kant van een groot plein dat tussen de beide gebouwen lag. Door het raam kwamen een paar flauwe straaltjes zonlicht, die het vertrek nauwelijks belichtten. Het was nu het heetst van de dag en de zon stond pal boven het gebouw...
 
 • "Espionage" is rijkelijk voorzien van ondersteunende muziekfragmenten. Indien je deze niet wilt horen tijdens het lezen, controleer dan of je WWCW-geluidsinstellingen ingesteld staan op "Speel geen enkele geluiden af". De WWCW-geluidsinstellingen zijn beschikbaar via het geluidsicoon op de Welkompagina van deze site.
   
  "Espionage" is -bij tyd ende weyle- in aanbouw geweest van januari 2002 tot november 2003. Tekst: Jorn van de Wetering. Graphics en lay-out: Friso Geerlings. Tekstcontrole: Paul Melssen. Muziekselectie: Jorn van de Wetering. Montage: Friso Geerlings. Morele ondersteuning Jorn: Boukje Koop en het voltallige WWCW-team. Een overzicht van de gebruikte muziekfragmenten is via pagina 19 van deze vertelling te vinden.
 •    (klik op het logo om verder te gaan)
   

   

  tekst: Jorn van de Wetering het WWCW 2003