Links

 

Op deze pagina zijn enkele traditionele WWCW-links te vinden. Ze representeren een vage collectie meer of minder samenhangende websites die allen op hun eigen manier onze waardering verdienen. Omkoperij, inhoudelijke overeenkomsten, vriendschap met de bouwers of een knipoog vol met ironie: allemaal kunnen het redenen zijn om een site hier op te nemen. Het meest complete overzicht van Efteling-gerelateerde hyperlinks op deez' wereld is eveneens op het WWCW te vinden, en wel hier: DUEL, de Ultieme Efteling Linkleyst.
   
   Sanitairgerelateerde sites  
   
 Villeroy en Boch Sanitairspecialisten sinds 1748.
 Sphinx Nederlandse sanitairfabrikant. Huisleveranciers van de Efteling sinds jaar en dag.
 Geberit Sanitairspecialisten. We komen de naam van dit bedrijf op een groot aantal urinoirspoelingen tegen. Duidelijk ook een huisleverancier.
 Dixi Dixi Sanitair Services B.V. heeft op haar website een aantal zeer interessante statistieken geplaatst. Zo doen mannen gemiddeld wel twintig seconden korter over hun Dixibezoek dan vrouwen! Wat een heerlijke informatie.
   
   Eftelinggerelateerde sites  
   
 Gniletfe Hoe konden we deze oervader van Efteling-sites negeren? Niet natuurlijk. Vandaar dus.
 De Vijf Zintuigen "De Vijf Zintuigen" is een fraaie voortzetting van een oude bekende op Efteling-websitegebied: de Villa Volta Website. Nog altijd weet dhr. v.d. Hoeve, nu met hulp van dhr. Fest, ons te verbazen en aan het scherm te kluisteren met informatie over de beste attracties van de Efteling, en —nog immer— Villa Volta in het bijzonder. Tevens is hier een handige foto-upload locatie voor pretparkfanatici te vinden.
 Erwins Efteling Site Een keur aan afwisselende Efteling-onderwerpen passeert de revu op Erwins Eftelingsite. Tevens huisvester van de Vogel Roksimulatie.
 Het Wonderlijke WC Web Een bonte verzameling Efteling-gerelateerde onderwerpen is hier door dhr Geerlings, dhr Elstak, dhr v.d. Wetering en dhr Melssen op niet altijd even serieuze manier besproken en tezamen gebracht. Geďnspireerd door vanalles en nog wat, maar toch ook wel een beetje bijzonder.
 Sprookjesmuseum Wie verlangt naar de Efteling van toen kan terecht in het Sprookjesmuseum. Diepgaander dan het analoge equivalent in het park, weet deze fraaie website de juiste toon te treffen én die sfeer over te brengen die ons tot liefhebbers maakte, lang, heel lang geleden. Museumjaarkaart in de aanslag!
 Het Wondere Wereld Web Een belangrijke en bekende bron van (redelijk) recente Efteling-informatie en nieuwtjes. Voorzien van het meest uitvoerige nieuwsoverzicht over de Efteling dat op Internet te vinden is (met een archief dat terug gaat tot 1998). Het WWW, zoals men de naam placht af te korten, biedt het allemaal. Bij tijd en wijle verdwijnen helaas delen van de site plotsklaps in het niets. Probeer het dan een jaartje later nog eens.
 Quote 500 De heren Dansen en van Opstal openden in januari 2003 een site waarvan wij nu al weten dat deze ons de nodige lachstuipen gaat opleveren: Quote 500. Op deze pagina's verzamelen de makers van deze site opmerkelijke quotes van Efteling-bezoekers en -personeel. En ja, dat is grappig. Nogal. Gaat het zien!
 Eftelist Thuisbasis van een grote groep Efteling-liefhebbers die zich verenigd hebben rond de mailinglist "Eftelist". Eftelist is een gratis service voor Efteling-liefhebbers die een stevige discussie over de Efteling en aanverwante zaken niet uit de weg gaan en houdt je tevens op de hoogte van de laatste Efteling-gerelateerde nieuwtjes & geruchten zodra deze bekend worden.
 Eftelingnostalgie Wie dacht dat bepaalde welhaast legendarische beeldfragmenten voorgoed verdwenen waren in de nevelen des tijds, kent waarschijnlijk deze betrekkelijk nieuwe weblocatie nog niet. "Eftelingnostalgie" is als een schatkist vol wonderlijke herinneringen. Als opgepoetste parels regen de bouwers van deze site bijzondere bouwfoto's, oude beeldfragmenten en ander bijzonder Efteling-materiaal uit vervlogen tijden aaneen. Een bezoek meer dan waard!
   
   Overige sites  
   
 De Anton Pieck Club Nederland Anton Pieck was natuurlijk een op zichzelf staand fenomeen, en derhalve is het bestaan van een club met zijn naam ook zeer verdiend. Elke Eftelingfan zou hier toch zeker een bezoekje aan moeten brengen.
 The Sound Of Magic Een werkelijk prachtige site over de muziek van de Disney-themaparken, waarvan wij van het WWCW het design zeer konden waarderen. Vandaar dat we het ook zo hier en daar schaamteloos hebben na proberen te bouwen...
 The Happiest Potties On Earth Een overzicht van toiletten in Disneyland. Het zou bijna onze Disney-zustersite kunnen zijn. Met dank aan Misha Davids voor het wijzen op deze link. En dat slechts enkele dagen voor het WWCW online ging. Een wonderlijk toeval!
 Bathroom Mania Meike van Schijndel ontwierp een hele lijn van sanitairproducten die de saaiheid uit de badkamer verbannen. Weg met de 'kale' functie van de natte ruimtes, welkom karaktervolle stijl! Zeker een bezoekje plegen aan deze site waerde sanitairfanatici!
 Klussen met Koen 2.0 Er zijn van die lieden die alles doen voor een plekje in deze linklijst. Zoiemand is Koen, collega van WWCW-founder Friso Geerlings en link-slet pur-sang. Na honderd keer vragen zijn we maar bezweken. Gelukkig is de site waar we hier naar linken een href waard. "Klussen met Koen" is namelijk voor de klussites wat het WWCW voor de Efteling-liefhebberssites is: dé plek om alltijd rond te blijven klikken.
   
   Zij die niet meer zijn  
   
 Waiting in Line Toch nog maar een vermelding van de site van dhr. Davids, om aan te geven dat we eigenlijk niet zonder WIL kunnen. Misha, bedankt voor al die keren dat onze moeders ons op moesten komen rapen van de grond omdat wij niet meer op konden staan van het lachen. We missen je! -snik-
 Sferen van de Efteling "Sferen van de Efteling", was een zeer sfeervolle creatie van Wessel Wit en Theo Buiting, twee Efteling-analysten in hart ende nieren. Deze site bood een keur aan beschouwingen van allerlei meer of minder opvallende stukjes Efteling-sfeer. Sferen snuiven en proeven was hier zowaar even aangenaam als met een stapel oude fotoboekjes, en dat zegt wat.
   

Globe decodaties  -|-  (c) Het WWCW 2001