Efteling-attracties - Ruigrijk

 
 

 
Bezoek de beschouwing van de attractie van uw keuze door op de fotootjes hieronder te klikken. De attracties waarvan de naam onder het fotootje is te vinden zijn al gereed. De rest volgt (veel) later.
 
       
       
       
       
   
       
Zeelui en zij die gewoon graag een beetje uitwaaien komen volop aan hun trekken in Ruigrijk, het wildste rijk van de Efteling. Op een steenworp afstand van elkaar zoeven hier treintjes tot vier maal toe over de kop en doorklieft een stoer VOC-schip de lucht vanuit veilige haven.

Ruigrijk is een product van de vroege jaren '80. Voor hier de Python opende in 1981 die het land letterlijk op z'n kop zette was er niet veel meer dan wat bos en een zwembad. De groen-witte staalconstructie veranderde dit allemaal. In hoog tempo werden er attracties toegevoegd, totdat het rijk in 1984 eigenlijk zo'n beetje 'af' was. Alleen het gevleugelde paard Pegasus streek later nog neer in de Oosthoek van het park.

Het stempel nostalgisch zal het Ruigrijk niet direct als eerste rijk krijgen: Game Gallery-riedeltjes en schelle schreeuwen vanuit de white knuckel rides vegen dit predikaat resoluut van tafel. Toch doet het Ruigrijk het eigenlijk helemaal zo gek niet. Het biedt de broodnodige variatie in het attractieaanbod en doet dat ook nog eens op een manier die nauwelijks vloekt met het sprookjesimago dat we aan de andere kant van het park zo sterk vertegenwoordigd zien.

Menigeen houdt het grote grasveld, waar een aantal jaren lang de Sprookjesshow te vinden was, met argusogen in de gaten. Zou Ruigrijk dan toch na al die jaren van relatieve rust z'n darkride gaan krijgen?


 

 

Efteling-attracties 2001 - 2003 Het Wonderlijke WC Web