Efteling-attracties - Reizenrijk

 
 
Reizenrijk -|- Logo: Bram Elstak © Het WWCW 2003
 
Bezoek de beschouwing van de attractie van uw keuze door op de fotootjes hieronder te klikken. De attracties waarvan de naam onder het fotootje is te vinden zijn al gereed. De rest volgt (veel) later.
 
  - Carnaval Festival -   - Gondoletta -
    - Pagode - - Holle Bolle Gijs -

Sinbad, kijk uit! Er loert een kannibaal tussen zijn opgestookte kookpotten. Gelukkig komen de ballonvaarders uit het gelijknamige complex onze Oosterse held redden. Maar wat is dat daar in de lucht? Een vliegende tempel? De ballon mist het gevaarte op een haar na. Diep beneden slingert een lint van witte gondels zich door een sierlijke bloemenzee. Vanaf een kleurige loods kijken Jokie de Prrretneus en zijn vrienden omhoog en zwaaien vrolijk. De ballon puft en zucht, en vliegt verder over de Wereld vol Wonderen...

Reizenrijk houdt zich niet aan het Pieckeriaanse kleurenschema dat de rest van het park zo kenmerkt. Hier geen ingetogen rood, grijzig blauw of zanderig geel. De kleurige figuren van Knoet, Geesink en zelfs Van de Ven maken van het Noorderpark een polychrome ratjetoe.

Het Reizenrijk is de laatste jaren flink veranderd. Het hele centrale plein waaraan daarvoor alleen de ingang van het Café-Restaurant, Carnaval Festival en Monsieur Cannibale lagen ging op de schop voor de komst van Vogel Rok en zelfs de souvenirwinkel onderging een grote gedaanteverwisseling.

Reizenrijk is echter meer dan de drukte van haar grootste plein. Het rijk staat ook garant voor ontspannen varen tussen de mooiste bloemen en planten, of voor het bekijken van de Efteling vanaf grote hoogte. Harpmuziek klinkt vanaf een eiland terwijl zwarte zwanen zwemmen tegen het avondrood. Als dat nog geen idylle is...


 

 

Efteling-attracties © 2001 - 2003 Het Wonderlijke WC Web