Efteling-attracties - Anderrijk

 
 
Anderrijk -|- Logo: Bram Elstak © Het WWCW 2003
 
Bezoek de beschouwing van de attractie van uw keuze door op de fotootjes hieronder te klikken. De attracties waarvan de naam onder het fotootje is te vinden zijn al gereed. De rest volgt (veel) later.
 
- Fata Morgana -   - Spookslot -  
       
- Piraña -     - Holle Bolle Gijs -
       

De Oosterse mystiek van 1001-nacht, Keltische geestverschijningen en de verlaten ruïnes van Inka's, Maya en Azteken ontmoeten in Anderrijk de rust van het ontspannen spelevaren in kano of roeiboot. Tussen de bomen rommelen de kunststof wieltjes van de Bob wat minder hard dan vroeger door de baan.

Anderrijk onderging z'n grootste expansie in de periode 1978-1986. Het Spookslot, de Pirana, de Bob en Fata Morgana: allemaal stammen ze uit deze periode en vullen sindsdien het attractie-aanbod aan dat in de jaren '50 werd begonnen met de opening van de kano en roeivijvers.

Het areaal Zuid, zoals Anderrijk vroeger op de kaart stond, is ook de plaats waar het Wereld Natuurfonds en de Efteling in 2002 'PandaDroom' openden, de onder Efteling-liefhebbers nogal 'wisselend' ontvangen gouden jubileumattractie. Gelukkig zijn de overige attracties in dit rijk overwegend van een dusdanig niveau, dat ze samen deze smet wel kunnen dragen.


 

 

Efteling-attracties © 2001 - 2003 Het Wonderlijke WC Web