Twee jaar WWCW -|- Logo: Friso Geerlings © het WWCW 2003

 
Beste menschen, komt verder en weest niet bevreesd. Laat ons u van uw last ontdoen, dan geniet ge van deez' site nog het meest.
Het Wonderlijke WC Web; al meer dan twee jaar lang alles over de toiletten van de Efteling, maar ook: reviews, verhalen, horeca, muziek en natuurlijk nog veel meer.

 Het Wonderlijke WC Web - De Schoonste van het Land
 - anno 2001 -
 

 
       
D.U.E.L

Geluid

Toverlantaern

Soecken

 
Wij seyn voor 't laetst opgewaerdeert op:
 den twaelfden januari 2004

12-1-2004 Terwijl buiten de regen met bakken uit de lucht valt kan eenieder binnen genieten van de eerste WWCW-update van het nieuwe jaar. En hoe kan een jaar nu beter begonnen worden dan met een nostalgische blik terug op de inmiddels vervlogen tijden van weleer... Heden presenteren wij u dan ook: het jaaroverzicht 2003. Lees het hele afgelopen jaar nog eens na vanuit de luie stoel bij het knisperende vuur. Klik op het hoofdmenu-item 'informatie' en de klok staat direct weer op één januari 2003...

2-11-2003 Welzeker! Het is weer den tweeden november en trouwe WWCW-bezoekers weten wat dat wil zeggen: het Wonderlijke WC Web-team viert de komst van wederom een nieuw WWCW-jaar!

Ter celebratie van dit immer heugelijke feit is er een speciale verjaardags-enquête (zie hieronder) waarmee een ieder die dat wil kan stemmen op zijn of haar favoriete WWCW-rubriek. We zijn nieuwsgierig naar de resultaeten! Update: de enquête is inmiddels gesloten. Tevens is er, net als vorig jaar, een speciale pagina onder 'De Site' in het hoofdmenu geplaatst waar het een en ander aan verjaardagszaken te vinden is. Een WWCW-verjaardag is echter geen WWCW-verjaardag als er niet ook een flinke berg leeswerk zou zijn bijgekomen op deez' site, en welja: ook dat is natuurlijk weer het geval:

     Let op! Kijk uit! Pas op! Niemand doet het beter!
 

Vanaf heden te lezen op het Wonderlijke WC Web: James Bond als Ian Flemings James Bond 007 in 'Espionage'. Een spannend verhaal over spionage, gecombineerd met de mystiek van het verre oosten en met een vleugje Efteling. Een verhaal over list en bedrog, over haat en liefde. Een verhaal waarin niets is wat het lijkt.
 
     Niemand komt in de buurt van James Bond!

(te lezen onder het hoofdmenu-item Verhalen)

Tot slot van deze verjaardagsparade melden wij ook nog een update van ons aller favoriete aanplakposterplekje op Internet, want ook Loesjeling komt voor het WWCW-jubileum even terug uit vakantiesferen om het een en ander ludiek te ondersteunen. Tiens!

17-10-2003 Een enorme en ge-wel-dige update staat vandaag voor u klaar in de rubriek uhmz... Ja.. uhm... Sorry. Nergens dus. Maar stiekem hebben we toch wat te melden. Namelijk het feit dat er eindelijk weer eens een Efteling-website online is verschenen die u als trouwe WWCW-fan wel even mag bezoeken alvorens hier terug te keren voor het verder analyseren van déze webstek. "Sferen van de Efteling", een splinternieuwe doch direct nostalgische creatie van Wessel Wit en Theo Buiting, twee Efteling-analysten in hart ende nieren,  biedt een keur aan beschouwingen van allerlei meer of minder opvallende stukjes Efteling-sfeer. Sferen snuiven en proeven is hier zowaar even aangenaam als met een stapel oude fotoboekjes, en dat zegt wat.
Gaat het zien!

12-10-2003 Een enveloppe van rijstpapier en een zegel met curieuze karakters deden ons vermoeden dat het geen Germaans sprookjesfiguur was dat ons dit keer aanschreef. Zowaar, inderdaad: de schrijver van de brief van vandaag bleek een oorspronkelijke inwoner te zijn van het verre China! En, hoewel klein van stuk, groots van gedachte is de schrijver zeker. Lees het snel in de brievenrubriek onder het hoofdmenu-item Varia.

5-10-2003 Heden zijn wij allen zeer content wegens het feit dat onze jongste collega, dhr. Heeren zijn geboortedag herdenkt. Uiteraard vieren wij dit in 's lands mooiste park, alwaar U allen (tegen betaling van ene forste entreeprijs) ook kunt zijn, doch niet bij de feestelijckheden zelf, daer deze zeer besloten en uiterscht geheim zijn. Gefelicteerd Ramon!

29-9-2003 Heden is de WWCW-kas dusdanig voorzien van euro's dat een verdere sponsoring door Coca Cola niet nodig is. Derhalve is de site naar haar originele stijl ende sfeer teruggebracht.

11-9-2003 Heden doet het Wonderlijke WC Web u weer een écht Efteling-recept cadeau, dit maal in de vorm van de onder liefhebbers vast zeer wel bekende Laafse Lariekoek. Wie altijd al droef was om het verdwijnen van de koek uit het Lurk en Limoenhuys-assortiment kan nu een vleugje Laafse nostalgie uit 1992 terug in de keuken halen. Smaeckelijk! Recepten zijn te vinden onder het hoofdmenu-item Varia.

6-9-2003 In december 1992 publiceerde De Stem een paginagroot interview met Ton van de Ven. Ton gaat hierin in op 'het sprookje', de filosofie van zijn park en de Nederlandse cultuur, maar ook minder hoogdravende onderwerpen als de frustraties om de vertraagde opening van Droomvlucht en de techniek van Fata Morgana komen aan de orde. Het WWCW tikte het interview onlangs over, en het is nu te lezen in de Harlekeyn onder Documentatie.

1-9-2003 Vandaag een kleine update over Den Hegarty, want ja, die ontbrak natuurlijk nog volledig op deze site, en dat kan zomaar niet. "Den wie?" denkt u nu wellicht? Ah, dat is niet erg. Dat dachten wij namelijk ook. Tot we de lang verloren link vonden en de puzzelstukjes eindelijk op hun plaats konden leggen. Raadsels? Jazeker. Klik snel door naar de derde pagina van de Spookslot-bespreking in de attractierubriek om te lezen waar dit allemaal over gaat (ongeveer halverwege de pagina in een eigen kadertje)

31-8-2003 Niet alleen de horecaprijzen zijn vandaag van een update voorzien, de horecarubriek heeft er ook een paginaatje bij gekregen. De langverwachte bespreking van Toko Pagode is vanaf vandaag bij Reizenrijk te vinden, en de stembussen voor dit horecapunt zijn geopend. Jullie kennen de weg :)

Oudere updates & nieuwsberichten
 


  
Nieuws - Welkompagina illustratie - top -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2003
Welkompagina illustratie - body -|- Foto: Friso Geerlings (c) Het WWCW 2003

Het WWCW-team is:

Friso Geerlings
Jorn van de Wetering
Bram Elstak
Paul Melssen
Ramon Heeren
&
Kabouter Efteling


zie de colofon onder het
hoofdmenu-item De Site
voor meer informatie en
contactgegevens.