Geluid

 

Soecken

 

D.U.E.L.

 

Toverlantaern

 

Attracties

 

Colofon

 
 

Het Wonderlijke WC Web - De Schoonste van het Land - Sinds 2001

WWCW-wapen in silhouetvorm -|- Edits: Friso Geerlings © het WWCW 2004

 

 

Beste menschen, komt verder en weest niet bevreesd. Laat ons u van uw last ontdoen, dan geniet ge van deez' site nog het meest.

Het Wonderlijke WC Web, al tien jaar 's werelds grootste Efteling-liefhebberswebsite, heet u van harte welkom.

 

 

Den laatste opwaerdering was op: 22-9-2012

22-9-2012 Sinds jaar en dag dwaalt menig gezin door 't park terwijl men wanhopig draait en zwaait met de officiële parkplattegrond, hopende daarmee de weg te vinden. Helaas. Het WWCW bood hierbij echter sowieso al soelaas, en wel middels D.E.E.E.P.: de Enige Echte Efteling-plattegrond.

Tijden veranderen echter. De  high-res pixelpracht van die plattegrond van toen is niet veel groter dan het smartphone-icoon van nu; van warm stralende beeldbuis verschuift het digitale weergavevlak zich naar "retina displays" en "next-gen OLED". Het WWCW kon zich op dit vlak niet langer blijven laven aan het zoete ambrozijn van nostalgie en werd derhalve even wakker uit haar sluimer om u allen een update te bieden om zo het (ver)dwalen te beperken. Heden presenteren wij u dan ook de waardige opvolger van D.E.E.E.P.: D.U.E.P., De Ultieme Efteling Plattegrond. Klik snel door naar Informatie in het hoofdmenu dan kunt u deze kaart én de juiste weg niet meer missen.

 

14-1-2012
Waar niet zo lang geleden nog roeiboten dobberden in slaperig water bouwt de Efteling nu aan Aquanura, de grootste fonteinenshow van Europa. Het WWCW voegde vast een attractieposter toe om de komst van de spetterende jubileumattractie visueel te ondersteunen. Theo Buiting tekende als vanouds voor het ontwerp. Klik snel door naar "Posters" onder het hoofdmenu "Attracties".

5-11-2011 Het Wonderlijke WC Web bestaat deze week tien jaren, een gebeurtens die zelfs wij niet ongemerkt voorbij kunnen laten gaan. Vandaar dat we het stof bliezen van onze werkmappen en digitale bestanden, om u, beste menschen, na lange tijd weer iets nieuws te bieden op deze website. 

In een tijd van luie creativiteit, waarin veelvuldig gegrepen wordt naar de concepten “reboots”, “remakes” en “reimaginings”, presenteert het Wonderlijke WC Web u een heerlijk ouderwets vervolg op een WWCW-klassieker. Niet alleen om de “franchise” nog even wat verder uit te melken, zodat de “marketingmachine” nog wat harder kan draaien, het merk "geladen" blijft en de “bottom line” nog wat aangespekt kan worden, maar toch vooral omdat nu al sinds 2004 de volgende vraag op eenieders lippen ligt:

"Waarheen zijn Kapitein Dubbelhoofd en Mex Mellens verdwenen in die grote, groene wolk van mysterie?"

Het antwoord op deze vraag is vanaf nu te lezen op het WWCW, dat u met gepaste trots het laatste deel van het Kapitein Dubbelhoofd-saga presenteert.

“De Wonderlijke Reis van Kapitein Dubbelhoofd”

Het laatste deel zeiden wij? Nouja, je kan het nooit zeggen natuurlijk. Want je weet, op het WWCW raak je nooit, maar dan ook nooit uitgekeken.

Enfin, klikt u, zoals gebruikelijk, snel door naar "Verhalen" in het hoofdmenu. En ja: deze keer kunt u de avonturen van de onverschrokken kapitein handig als PDF-bestand downloaden. Voor iPad, Kindle of als printje, wat u wilt.

28-8-2010 Hoewel onze voorgaande update pas net een jaar oud is, hebben we ook vandaag alweer nieuwe wetenswaardigheden over het Sprookjespark voor u klaar staan. Klik daarom snel door naar W.H.J.R.B.D. onder Informatie in het hoofdmenu!

23-8-2009 Veel post uit het Sprookjesbos heeft het WWCW de laatste tijd niet ontvangen, maar gisterochtend was het dan toch weer zo ver. "Nogal een stoffige brief", beet de postbode uw nederige redactie met enige irritatie toe. "Heel mijn tas zit onder!"

Na wat afkloppen en schoonblazen bleek het schrijven, gericht aan de alhier met een postbus gevestigde stichting Kabouters in Nood, gelukkig toch nog prima leesbaar. Vanwege de onduidelijke consequenties bij afwijzing, hebben wij besloten, u zult het begrijpen, deze dan ook maar direct te plaatsen. Lees u mee bij Brieven onder Varia?

Dan een tweede zaak van deze zondag: altijd blijven wij de laatste inside-informatie aan u doorspelen. Klik daarom snel door naar W.H.J.R.B.D. onder Informatie in het hoofdmenu!

15-4-2009 Na een pagina vol aandacht voor de jonge deerne met het glazen muiltje, kan het WWCW de oude toverkol Vrouw Holle niet in de steek laten natuurlijk. Voor je het weet krijgen we nooit meer Pieckeriaanse sneeuwpret in dit land! Daarom presenteren wij vanaf heden een geheel bijgewerkte pagina over het sprookje in onze Sprookjesbos-rubriek. Klik snel door naar het Marerijk onder Attracties in het hoofdmenu.

11-4-2009
Ook op het gebied van de parkhoreca bracht 2009 de nodige nieuwigheden. Een verbouwing hier, een sluiting daar. Op het WWCW hebben we in elk geval onze rubriek met voormalige horecapunten weer verder kunnen vullen door wat verhuizingen van elders. De Piraat, De Likkebaerd en Het Noorderlicht (wat laat, inderdaad) kregen hier een plekje en een passende herinneringstekst.

8-4-2009
Een week geleden opende aan het historische Herautenplein in het hart van het Sprookjesbos een nieuw sprookje: Assepoester. Vanaf vandaag is de nogal exclusief bemuilde poetssloof annex prinses met haar Grimm-vertelling ook op het Wonderlijke WC Web te vinden, en wel in ons eigen Sprookjesbos. Klik daarom snel door naar Attracties in het hoofdmenu. U weet haar verder wel te vinden op de kaart, toch?

4-4-2009 Het Efteling-seizoen is onder stralende zon van start gegaan, tijd om ook het stof van een aantal WWCW-zaken te blazen. De Enige Echte Efteling-plattegrond is weer helemaal bijgewerkt tot de situatie van 2009. U klikt hiervoor onder Informatie in het hoofdmenu op D.E.E.E.P. Nieuw op D.E.E.E.P. is ook de apart weergegeven route van het Sprookjesbos.

Ook bijgewerkt is de tekst van de Holle Bolle Gijs-rubriek, om de grote hoeveelheid nieuwe (en soms met de bestaande teksten op het WWCW conflicterende) informatie die de Holle Bolle Gijs-jubileumtentoonstelling in het Efteling-museum ons dit seizoen bracht, een plaats te geven.

22-2-2009 Twee zaken vandaag. Allereerst verwijzen we de nijvere lieden van de Technische Dienst en Directieburelen graag naar de "Efteling, doe er wat aan!"-rubriek onder Informatie in het hoofdmenu. We hebben namelijk maar weer eens over onze Efteling-harten gestreken en deze lijst bijgewerkt; opdat het duidelijk is waar de echte gebreken van het sprookjespark liggen en die prioriteit kunnen krijgen.

Dan een bericht inzake de Pandadroom-toiletgroep. Het WWCW werd verrast door de melding dat deze eindelijk onder handen genomen gaat worden, en wel door Jora Vision B.V. Graag wijzen we de heren van Jora op het niet-gerealiseerde ontwerpconcept voor de Pandadroom-toiletten, waarop het WWCW al in 2001 de hand wist te leggen. Zie hiervoor Toekomstige WC's onder WC's in het hoofdmenu.

31-1-2009 Omdat er altijd meer te weten en te leren valt, heeft het WWCW een zestal nieuwe zaken op de lijst met Was-het-jullie-reeds-bekend-datjes gezet. Te vinden onder Informatie in het hoofdmenu.

24-1-2009
Alweer meer dan twintig jaar geleden kreeg de Efteling-bezoeker middels een fraaie zwevende schotel een heel ander perspectief op het park voorgeschoteld. De Vliegende Thaise Tempel Pagode opende in 1987 en bracht vanaf dat moment miljoenen bezoekers in hogere sferen. Het WWCW richt de blik vandaag naar boven om deze technisch hoogstaande Efteling-creatie onder de loep te nemen. Klik snel door naar Attracties en daar naar het Reizenrijk, alwaar de Pagode als "Kroon op het werk" wacht op uw bezoek.

14-2-2008
Terwijl het WWCW-team zich afvraagt wat nu precies het ecologische verschil is tussen het Naardermeer en de Siervijver, kunt u als trouwe bezoeker van deze website weer genieten van drie fraaie nieuwe attractieposters. Ze brengen Theo's posterrubriek weer wat dichter bij die finale complete staat, wanneer elke Efteling-creatie voorzien zal zijn van een kundig ontworpen promotieaffiche. Klik snel door naar Posters van het hoofdmenu-item Attracties.

8-12-2007
Nu het park weer in wintersferen is gestoken en de bomen buiten bladloos zijn, is de tijd van warm binnen zitten en reflectie op de wereld om ons heen weer aangebroken. Een bijzondere vorm van reflectie op de Efteling en haar attracties is op deze website te vinden in de vorm van kunstig ontworpen attractieposters. Juist tussen Sint en Santa brengt het WWCW meer van zulks fraais: vier nieuwe attractieposters, voor de Efteling-wondertjes Bob, Pagode, Python en Pieckplein, zijn geplaatst onder Posters van de hoofdrubriek Attracties. Klikt u door!

3-11-2007
Het is al weer zes jaar geleden dat deze website online ging. Speciaal ter gelegenheid van de verjaardag van het Wonderlijke WC Web, is een fraaie nieuwe teamfoto geplaatst in de colofon.

15-10-2007
Pas een paar weken op het WWCW, maar nu volgens de onfeilbare statistieken al weer druk in gebruik: de weg naar D.E.E.E.P. is (terug)gevonden. Vanaf heden is D.E.E.E.P. nog wat fraaier geworden.

Tevens nieuw is de attractieposter van het nostalgische Kinderspoor in Ruigrijk. De treintjes die de hele Efteling-geschiedenis doorkruisen op hun robuuste spoor, reden onlangs de attractieposterrubriek binnen. Te vinden onder Attracties. Langzaam binnenklikken a.u.b!

30-9-2007 Het heeft even mogen duren, maar vanaf nu is De Enige Echte Efteling-plattegrond in al zijn pixelpracht op het Wonderlijke WC Web te vinden. Voorheen één der topstukken van Sferen van de Efteling, en vanaf nu weer dé plattegrond voor de serieuze Efteling-bezoeker. Klik door naar Informatie in het hoofdmenu, alwaar D.E.E.E.P in het submenu te vinden zal zijn.

20-7-2007
Lieve lezers, luister. Vanaf vandaag is het eerste resultaat van de overdracht van een cd-rom vol Sferen-van-de-Eftelingmateriaal aan het Wonderlijke WC Web een feit; de rubriek Attracties van 't WWCW heeft een fraaie toevoeging gekregen in de vorm van door Theo Buiting ontworpen 'Attractieposters'. Voorheen waren deze te bewonderen op Theo's eigen website, Sferen, maar vanaf nu kan de liefhebber van zijn fraaie staaltjes (grafisch) Efteling-liefhebbersvernuft terecht op de onderhavige internetlocatie.

Klik snel door naar Attracties in het hoofdmenu en zie hoe naadloos een Disney-concept op de Efteling toegepast kan worden.

Overigens zal de komende tijd meer moois van Sferen een nieuw thuis vinden op de Grote-WWCW-Webserver. Theo zal in de toekomst van tijd tot tijd nieuwe zaken blijven ontwerpen en uitvoeren, die eveneens via het WWCW ook u, waarde bezoeker van deze website, zullen plezieren. Met een trots en tevredenheid —die slechts door Maarten Hartveldts nieuwe Ruigrijk-muziek benadrukt zou kunnen worden— begroeten wij Den Theodoor!

~ Het Wonderlijke WC Web, niet alleen de schoonste, maar nu ook de sfeervolste van het land!

24-5-2007 Heden presenteren wij u weer eens een smakelijke hap Efteling-informatie: De Rubriek der Gijzen!

Er is veel te vertellen over deze bijzondere bewoners van het sprookjespark. Dat is al een wonder op zich, want welk park heeft nu werkelijk interessante afvalbakken? De familie Gijs bestaat uit nogal wat curieuze kostgangers. Snurkende slokops en gorgelende visjes, commanderende boekaniers en een olijke tweeling: samen vormen ze door het park een keten van prachtige ontwerpen en originele ideeën. Met genoegen staken wij van het WWCW dan ook wat tijd in het onderzoeken en ordenen van de geschiedenis van Gijs in Kaatsheuvel, opdat het verhaal dat de Gijzen samen vertellen voor eenieder altijd te volgen zal zijn.

Klik door naar attracties in het hoofdmenu, en kies dan naar wens voor Anderrijk, Marerijk of Reizenrijk om het spoor der Gijzen te volgen.

~ Dank u wel!

27-2-2007 Ook zo genoten van de Andersen-verering die de Efteling de afgelopen twee seizoenen dagelijks bedreef in het Efteling-theater? Kunt u ook geen genoeg krijgen van Toffeetje, Mijnheer Andersen of Karen-met-de-rode-schoentjes? Dan heeft het WWCW goed nieuws voor u. Vanaf heden is namelijk onze befaamde rubriek "Showbizz ten Paleize", oftewel de attractiebespreking van het Efteling-theater, voorzien van het complete script en fraaie foto's van de parkshow 2005 en 2006. Gaat het allemaal zien onder Attracties > Uitrijk > Efteling-theater > Pagina 9. Pief, poef ... klik!

15-11-2006
Efteling-liefhebber Remco Groote schreef ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Villa Volta een verhaal rond een heel speciale dag voor Hugo van den Loonsche Duynen. Lees het in de rubriek 'In den bonte Harlekeyn', alwaar WWCW-lezers publiceren.

1-11-2006 Vijf jaar geleden opende het Wonderlijke WC Web voor het eerst in menig browser. Wat als parodie op de Efteling-internetwereld begon werd een heel eigen zaak, groeide en groeide, tot ontstaan was wat er vandaag de dag staat. Ooit slechts ontstaan als synchrone gedachtenkronkel van de WWCW-founders Jorn en Friso is het WWCW van nu een project van veel meer lieden. Illustrator en fotograaf Bram deed al voor de start in 2001 mee, en later sloten taalpurist Paul en Eftel-historicus Ramon zich aan. We kregen ondersteuning van Kabouter Efteling en zijn stichting K.I.N., en het onmisbare WWCW-secretariaat kwam in handen van Boukje. Vandaag vieren wij allen samen vijf jaar WWCW met de volgende updates:

o Het voormalige horecapunt 'Stationskoffyhuis' heeft een plek gekregen in de rubriek 'In den Hoorn des Overvloeds'. Lees aldaar de geschiedenis van een Efteling-etablissement dat niet meer is.

o De grote update van vandaag is te vinden in het Reizenrijk, en wel in de Attractierubriek. In de verte weerklinken harptokkels en horen we het gekwaak van eenden en waterhoentjes: de Gondoletta is binnengevaren als nieuwe attractie op het WWCW! Ontdek de achtergronden van deze enorme Efteling-attractie, en bewonder het 'Feest van kleuren' op de oevers.

De komende maanden zullen we nog een aantal updates online brengen ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het WWCW. Kapitein Dubbelhoofd vaart met zijn ogen op de kim nog immer de Zeven Zeeën rond en zal ook het WWCW weer aandoen. Blijf het volgen, jaar na jaar, bij De Schoonste van het Land.

29-6-2006 Bijna waren we klaar; zo goed als alle kleurige foto's, koddige teksten en vrolijke muziekjes waren gereed. En toen opeens, verscheen aan ons Loeki. De reclameleeuw van Oom Geesink stuurde ons zo'n beetje terug naar af.

Opnieuw konden we gaan schrijven, fotograferen, lay-outen. Hoe pakken we dit aan? Wat doen we opnieuw? Het bleef even liggen allemaal, maar vandaag is het er dan toch: de Carnaval-Festivalrubriek. In de gebruikelijke WWCW-stijl; vol van smaak, vol van inhoud, en met een toefje kunstigheid.

Aan al onze trouwe bezoekers, die nu natuurlijk direct op Attracties in het menu hiernaast klikken, wensen wij: goede reis, door deze Wereld vol Prrret!


1-5-2006 Uw trouwe WWCW-team is wederom in de teletijdmachine geklommen en heeft deez' maal een bezoek gebracht aan het Y2K. Het resultaat: een brandschoon verslag van een horecapunt dat nauwelijks heeft mogen zijn: de Smaeckmaker. Keyckt snel onder In den Hoorn in het menu.

1-2-2006 Met de Winter-Efteling achter de rug en het Vliegende-Hollanderseizoen in aantocht werd het voor het WWCW-team tijd om onze winterrubriek, Winters Weerzien, weer eens op te poetsen. De algemene en attractiespecifieke informatie is voorzien van WE6- en WE7-feiten. Daarnaast is her en der wat fotomateriaal geupdate zodat het geheel er weer een hele zomer lang tegenaan kan. Klik snel door naar Winters Weerzien onder Informatie in het hoofdmenu.

29-1-2006 Een aantal nieuwe Onmisbare Feiten voor de échte kenner is verschenen in de rubriek Was Het Jullie Reeds Bekend Dat...?, te vinden onder het hoofdmenu-item Informatie, bij W.H.J.R.B.D.

17-12-2005 Het kopje "Geschiedenis" onder "Informatie" in het hoofdmenu staat er nu ruim vier jaar; onaanklikbaar, inactief, irritant. Maar niet langer! Want vanaf vandaag kunt u, waerde lezer, met het WWCW op reis door de geschiedenis van het Kaatsheuvelse attractiepark. Geen gewone "Vanden Diepstraten-geschiedenis", zoals we die kunnen lezen in de Kroniek of kunnen zien in allerlei documentaires.

Nee, het WWCW brengt een speciale geschiedenis. Een historie van inmiddels 53 jaar aan niet-ingeslagen wegen en nooit-gerealiseerde attracties. Doorspekt met een gevoel van heimwee naar die Efteling die niet meer is en nooit was. Maar in dit geschiedenisoverzicht wel. Elk jaartal is een stukje verhaal, om zo het hele verhaal voor altijd te onthouden.

~ De Geschiedenisrubriek, een onvervalst stukje geschiedvervalsing!


2-11-2005
Waerde lezers. Vandaag heeft het WWCW weer een mijlpaal(tje) weten te bereiken:'s werelds grootste Efteling-website bestaat al weer vier hele jaren. Maar..., wat is nu vier jaar? Het is geen lustrum, en het mist ook de jeugdige geestdrift van een twee- of driejarig jubileum. Een kind van vier mag naar de kleuterschool, maar uw redacteuren zijn dat stadium allen reeds lang voorbij.

Wel zette vier jaar WWCW uw founders en andere WWCW-lieden aan het denken. Tussen het beschouwen van gepimpte Python-treintjes, walgelijke wachttijdborden en schreeuwerige fansubculturen door, vroegen wij ons af: waar doen we het allemaal voor? Waarom zijn vijf twintigers en hun secretaresse van niveau toch steeds maar aan het schrijven, tekenen, fotograferen en programmeren voor een park dat slechts bij vlagen nog toont waar haar wortels liggen?

Maar als dan plots, als bij toverslag, weer zo'n nostalgische wind de kop op steekt, de bladeren in het Sprookjesbos kleuren, we de geur van oude fotoboekjes ruiken en de VHS-band van "Dromen met Open Ogen" in de recorder snort, weten we het weer: we doen het voor die ondefinieerbare hang naar vroeger. Voor mensen als Peter Reijnders en Ton van de Ven. Voor de Den Dulks en Ruud Bossen die bijdroegen aan "De Efteling" zoals we die graag zien, én zoals die je bijblijft.

En als we het weer weten, zetten we onze WWCW-PC's aan. We blazen het stof van een map met het opschrift "WWCW Saecken", en slaan onze aantekenboeken open, precies daar waar we ze heel wat maanden geleden sloten. Want hoe het park soms ook zwalkt en draait zonder visie, wij besloten al lang geleden dat onze Efteling-visie niet ten onder zou gaan aan commercie, onkunde of interne twisten. De Efteling van het WWCW leeft voort in een eigen tijdsvacuüm. Een beetje als het Diorama, en wellicht gelukkig even verstoft.

Het is met deze gedachten in het achterhoofd dat we volop bezig zijn om jullie allemaal binnenkort weer te vermaken met een update. Geen update die de Efteling van Rode Neuzen Reizen of Pin Pingel Punten waardig zal zijn. Wél een update die past in een wereldbeeld van verstokte nostalgisten. U moet het er maar mee doen. Even geduld, zullen we maar zeggen.

Met vier jaar op de teller groeten wij u vriendelijk,

Het WWCW-team


29-10-2005
Om verdere wanhopige acties van fans te voorkomen (zie ons gastenboek) heeft het ons vandaag mogen behagen een nieuw weetje te plaatsen bij het sprookje van "De Zes Dienaren", ook wel bekend als "Langnek" in het Sprookjesbos.
 

5-8-2005
Vandaag is het WWCW weer groots onder handen genomen! In zowel de attractierubriek over Fata Morgana als in de eerste vertelling over Kapitein Dubbelhoofd is een spelfout gecorrigeerd. Klik snel door naar de betreffende rubrieken om opnieuw te genieten van al dat moois! Nu met elk een spelfout minder!
 

11-7-2005
Ook het WWCW volgt de ontwikkelingen in Ruigrijk natuurlijk op de voet. Nadat temidden van al dat stof en zand een bijpassend horecapunt voor de nieuwe attractie van 2006 was verrezen en de schuttingen werden neergehaald, konden ook wij over dat merkwaardige gebouwtje uit de doeken doen. Hoewel, bijpassend — laten we hopen van niet. Kijk onder In den Hoorn voor meer...

6-5-2005 Vandaag kan de boeken in als een gedenkwaardige dag op het WWCW. Vandaag krijgt het hart van de Efteling, de bron van alle Kaatsheuvelse wonderen en vertellingen, namelijk een plek op deze website. Het Sprookjesbos is toegevoegd aan de attractierubriek. Deze klus klaarden wij echter, voor de verandering, niet in complete eenzaamheid achter onze WWCW-PC's. We konden voortbouwen op het werk dat volbracht was door dé website die ruim drie jaar geleden het WWCW inspireerde: het Wondere Wereld Web. Met het werk dat Erwin Taets voor die website reeds verzette in onze rugzak begaven we ons met griffel, ganzenveer en fotocamera over de paden, lanen en pleinen van het bos. En nu, eindelijk, is het allemaal af.

Klik snel door naar het Marerijk onder 'Attracties' in het hoofdmenu. Want vanaf nu is 'Er was eens...' het heden geworden. Op het Wonderlijke WC Web.

27-4-2005 Helemaal niet rond het jaarlijkse Sint Nicolaas-feest, maar midden in de lente van het jaar 2005 ontving het WWCW-team plots een mysterieus e-mailtje van "St. Nicolaes". Het bevatte een link naar een hoorspel in die goede oude radiotraditie die —net als de Dansende Dolfijn, schuilhutten en Kodak-fototips— welhaast tot het verleden lijkt te horen.

Een fraaier cadeau dan de nog immer braakliggende bouwplaats van "De Vliegende Hollander" bleek ons deel te zijn, want wat hebben wij ons vermaeckt tijdens het luisteren! Geniet met ons mee van "Verdwaeld op de Efteling". Een hoorspel, gemaakt door lieden met duidelijk een méér dan prominent aanwezige Efteling-ziel. Klik snel door naar onze rubriek 'In Den Bonte Harlekeyn', onder 'Harlekeyn' in het hoofdmenu.


14-4-2005
Er zijn weer nieuwe onmisbare weetfeitjes voor de ware liefhebber te vinden in de rubriek "Was het  jullie reeds bekend dat...?" onder Informatie in het hoofdmenu.

2-4-2005
Jokie de Prrretneus: "Hallo allemaal! Het is alweer even geleden, maar ik wil iedereen laten weten dat alles met mij goed gaat. Omdat Loeki nu in de Efteling is gekomen heb ik meer tijd om er eens tussenuit te gaan zonder dat ze me missen. Daarom had ik zin om eens een echte wereldreis gaan maken. En waar kan dat nou beter dan in Disneyworld in Amerika, waar je in Epcot allemaal verschillende landen van de hele wereld kan bezoeken?"
Jokie's reis door Epcot is te vinden onder Trip Reports, een onderdeel van het hoofdmenu-item Varia

1-4-2005
Met hulp van Jaap van Wijk en Peter van Holsteijn hebben we een aardige bouwimpressie van de Piraña weten samen te stellen. Foto's van de constructie en de gebruikte maquette sieren dan ook vanaf vandaag pagina 4 van de Piraña-rubriek. Uiteraard te vinden onder attracties > Anderrijk.


 
Grootse saecken
2-11-2006 Het Wonderlijke WC Web - De Schoonste van het Land - bestaat vijf jaren. Een eerste lustrum en een mijlpaal in een bewogen Efteling- internetgeschiedenis.
 
5 Jaar WWCW - De Founders bij Langnek -|- Foto: Wessel Wit © het WWCW 2006

17-12-2005 Na jaren van onderzoek en voorbereiding is het eindelijk zover: de Geschiedenis- rubriek is af! Lees het hele verhaal, onder Informatie in het hoofdmenu.
De Geschiedenisrubriek ~ Een overvalst stukje geschiedver- valsing!
 
Geschiedenisrubriek-promo -|- © het WWCW 2006

6-5-2005
"Er was eens..." is het heden geworden op het Wonderlijke WC Web, in de Sprookjesbos-rubriek!
 
Sprookjesbos-promo -|- illustratie: Bram Elstak  © het WWCW 2005

6-11-2004
Een nieuwe episode in dé grootse WWCW-saga over de woeste en onverschrokken zeebonk: Kapitein Dubbelhoofd en Kapitein Trippelhoofd.
 
Kapitein Dubbelhoofd en Kapitein Trippelhoofd-promo -|- © het WWCW 2004

6-11-2004 De winter is weer in aantocht. Wees er klaar voor met Winters Weerzien!

Winters Weerzien-promo -|- © het WWCW 2004

18-5-2004 Een nieuwe attractiebespreking op het WWCW: de Fata Morgana-rubriek - De Verboden Stad zet haar poorten wijd open!

Fata Morgana-rubriek -|- Smally: Friso Geerlings © het WWCW 2004
Het WWCW is waardig bevonden door het Webgremium der Eftellieden -|- Gremium-zegel: Theo Buiting, © Webgremium der Eftellieden 2004

 

 

 

© het Wonderlijke WC Web 2001-2008