Word een kabouter

     
 


Wat g’ook bent, van groot tot kleyn,
Ook self kunt g’een kabouter seyn
 

 
     
Om KIN meer bekendheid onder de mensen te geven, vinden wij het van groot belang dat onze organisatie gepromoot wordt. Daarom hebben wij een aantal activiteitenEfteling gaat bord ophangen -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002 uitgeknobbeld waarmee we hopen onze organisatie meer naamsbekendheid te kunnen geven, iets waar nu nog vaak een gebrek aan is. Het belangrijkste is dat u als nieuw lid van onze stichting de aandacht kunt vestigen op onze belangen. Dit kan op velerlei manieren.

Een van de misschien wel best bruikbare manieren waarop dat tot stand kan komen is door uzelf dusdanig te verkleden dat u bijna niet meer van een echte kabouter te onderscheiden bent. U kunt daarvoor het beste de hieronder vermelde stappen volgen.

Het eerste dat u moet doen is naar de kledingzaak gaan. Het dan wel belangrijk dat u naar een van de betere kledingzaken gaat. Daar verkoopt men namelijk vaak kaboutermutsen. De meeste zijn niet bedoeld voor de omvang die mensen doorgaans hebben, maar een maatje EEEL moet u toch wel kunnen passen. Een kap met een mantel over uw schouders is overigens ook geschikt.

Wanneer u de EEEL kaboutermuts of kap hebt aangeschaft (doorgaans verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, groen, wit en kaki, de laatste volgens de nieuwste mode), kunt u ook meteen kabouterkleren aan gaan schaffen. Hier stuit u ook niet op veel moeilijkheden. Witte sokken, een mooie trui, het liefst in een sombSchrijvnde kabouter -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002ere kleur (kaki is wederom zeer geschikt) en een maillotachtige broek. Kabouters blijven in hun lange tochten door de bossen immers meer dan eens haken achter uitstekende doornen. Een broek die wijd is zal dan niet handig zijn, dus het is aan te raden een zo strak mogelijk exemplaar te pakken te krijgen.

Na het aanschaffen van al dit textiel wordt het tijd voor de bijpassende schoenen. Kabouterschoenen zijn een bijzonder moeilijk te vinden goed, dus u zult naar een zeer goede schoenenwinkel moeten. Persoonlijk ben ik altijd dol op handgemaakte schoenen, liefst met een mooie krul aan de punten. Die zien er doorgaans het sierlijkst uit.

U hebt nu de uitrusting aangeschaft. Het dient nog enige vermelding te krijgen dat u er bij het kopen van de kleren goed op let dat u alles in de juiste maten koopt. In het verleden hebben wij meerdere malen klachtenbrieven gekregen van leden van KIN die vertelden dat wat ze gekocht hadden veel te klein bleek te zijn. Iedere zichzelf enigszins respecterende kledingwinkel heeft tegenwoordig wel een paskamer. U had in dat geval voor de aankoop eenvoudig uw kleren even kunnen passen, zodat u dat eerder geweten had. KIN kan niet voor dergelijke incidenten aansprakelijk gesteld worden.

Maar goed, ik dwaal af van mijn onderwerp. U kunt uw pak gaan aantrekken. Nu zult u een baard nodig hebben. Veel mensen hebben tegenwoordig geen baard meer. U kunt dat probleem het beste oplossen door een plakbaard op te doen. Wanneer u die te duur vindt, zijn watten doorgaans ook zeer geschikt.

Uw neus moet u nu nog wat rood schminken (voorzover die dat niet al is) en een rode blos op de wangetjes is ook vaak mooi. Daar kaboutervrouwtjes vaak niet als zodanig herkenbaar zijn, raden wij de vrouwen met klem aan om zich ook te verkleden als mannen, dit schept duidelijkheid wanneer mensen u zien.

Wanneer u zover bent als hierboven beschreven staat, bent u bijna klaar om uw ideeën uit te dragen. De op-een-na-laatste stap is het uit het hoofd leren van het strijdlied, waarvan de teksten elders op deze site te vinden zijn. Wanneer u het goed uit uw hoofd kent moet u de tekst hardop zingen. Het liefst natuurlijk niet op een drammerige en verveelde manier. Probeer zoveel mogelijk emotie in uw stem te leggen. U vecht immers voor een gevoelig, emotioneel en vooral goed doel en het is het beste dat u dit uw toehoorders zoveel mogelijk laat merken. Huilen is hierbij toegestaan.

De laatste stap is uiteraard de straat op gaan. Persoonlijk houd ik ervan om een voor dit doel speciaal ontwikkeld bord te dragen. Dit bord dat voorzien is van de simpele doch doeltreffende tekst ‘Kabouters in Nood’ zal direct in het oog springen en dit, gecombineerd met het juiste uiterlijk dat u nu als het goed is hebt aangenomen, zal ervoor zorgen dat u niet onopgemerkt over de straten zult lopen. Zing het Strijdlied uit volle borst en roep zo om aandacht. Dan zullen de mensen zien waar ze moeten zijn om een honorabel lid van onze vereniging te zien. En denk er vooral om dat ik en heel veel andere kabouters over de hele wereld u buitengewoon dankbaar zullen zijn.


 

 

KIN / WWCW 2002