Kapitein Dubbelhoofd - Index

 
 

 

Kapitein Dubbenlhoofd en De Halve Maen -|- Tekening: Bram Elstak (c) Het WWCW 2002
 

Met een enigszins rood hoofd, duidelijk overmand door emoties, stond Mex te praten: Ik had problemen verwacht bij binnenhalen met de aandrijftouwen, met de aansturingstechniek, met de ontspanningsprocedures van de touwen. Ik had problemen verwacht met het draaien van de haspel, met een aantal dingen. Maar met het wezenlijke, het hart van het systeem, namelijk de motor zelf met zijn houten componenten, dat had ik niet verwacht.
Kan je er echt niet
s aan doen?, vroeg kapitein Dubbelhoofd, We hebben dat systeem in korte tijd met heel veel mensen gebouwd.


Welkom, edele lezer, bij de avonturen van Kapitein Dubbelhoofd. Lees hier over de wonderbaarlijke reizen van de Halve Maen, het stoere schip van deze onverschrokken kapitein en haar trouwe bemanning. Beleef de avonturen op de verre zeven zeen, of dichterbij in de havens waar de Halve Maen haar ankerketting laat vieren. Voor de Halve Maen is geen zee te hoog, geen rif te link en geen kim te ver.

Landrotten met stevige zeebenen en een grote dosis moed kunnen uit het overzicht hieronder kiezen voor een verhaal; maar let op: de verhalen volgen op elkaar. Lezen op volgorde is daarom aan te raden.

Kapitein Dubbelhoofd en de schat van Djofri   Kapitein Dubbelhoofd en het mysterieuze eiland  Kapitein Dubbelhoofd en Kapitein Trippelhoofd


 

Kapitein Dubbelhoofd, Mex Mellens, Ronalder van 't Zijl, Kapitein Vendervan, Gustav Lof en alle andere karakters in de Kapitein Dubbelhoofdreeks zijn eigendom van het Wonderlijke WC Web Web Services. Gebruik van deze karakters in andere publicaties is slechts toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van het Wonderlijke WC Web.

Elke overeenkomst met bestaande Eftelingpersonages, gebeurtenissen of andere zaken is slechts gebaseerd op toeval. De Kapitein Dubbelhoofdreeks heeft slechts tot doel het vermaken van de lezer. Op geen enkele manier willen wij afbreuk doen aan de integriteit van welke betrokken bij de Efteling of enig ander themapark dan ook.

       Verhalen: Jorn van de Wetering
       Tekening: Bram Elstak
       Vormgeving: Friso Geerlings
 


Dit menu en de eerste pagina van elk Kapitein Dubbelhoofdverhaal laadt een geluidsbestand van tussen de twee- en vierhonderd kilobyte. Dit kan enige tijd duren, dus wil je de complete Dubbelhoofd-experience, wacht dan even tot de muziek begint te spelen.

Alle muziek van Kapitein Dubbelhoofd is copyright 1994 by James Horner / Fox Records Inc. Afkomstig van de original motion picture soundtrack van "The Pagemaster" (tracks 3 - Main title- en 10 -towards the open sea-)